Bu meslek gruplarına erken emeklilik fırsatı geliyor! İşte Yıpranmaya Payı ile e mekli olabilme yolu

Uzun yıllar süren çalışma hayatının ardından emekli olmak her vatandaşın en büyük hayalidir. Yaşlılık zamanı geldiğinde erken emekli olmak ve onun yollarını aramak için araştırmalar ve sorgulamalar yapılmaktadır. SGK ise tam bu durumda devreye girerek bazı meslek grupları için erken emekliliğin formülünü verdi.

Emeklilik dendiği zaman akla ilk gelen hususlar arasında; yaş, prim ödemesi ve sigortalı olma zamanı gelmektedir. Belli bir hastalığa yakalanmanın yanı sıra malullük gibi sebepler erken emekliliğin yolunu açmaktadır. Ancak bunlarında dışında erken emeklilik için bazı meslek grupları ön plana çıkmaktadır. Bu meslekler, SGK’nın “Yıpranma Payı” adı altında bir ayrıcalık göstergesidir.

Yıpranma Payı; bir kişinin çalışma hayatı süresince zorlu şartlar altında yaşamını sürdürdüğü bir alandan ibarettir. Kişinin şahsi sağlığına tehdit oluşturabilecek meslek gruplarında sigortalı olarak çalışanların yıllık sigortalı olma sürelerine ilave yapılmaktadır. Hangi meslek gruplarının ne zaman emekli olabileceği ise sadece SGK tarafından belirlenmektedir.

Bu meslek gruplarına erken emeklilik fırsatı geliyor! İşte Yıpranmaya Payı ile e mekli olabilme yolu

Yıpranma payı ile erken emekli olabilecek meslek grupları pek çok sektör içerisinde barınmaktadır. Bu ayrıcalığa sahip olanlar sigortalı olma sürelerine ekleme yapılarak bu fırsattan yararlanmaktadır.

Yıpranma Payı ile Erken Emekli Olabilecek Meslek Grupları

✅ Asit üretimi yapanlar
✅ Cıva üretimi yapanlar
✅ Termik santraller
✅ Kolluk kuvvetleri
✅ Meclis çalışanları
✅ İtfaiye çalışanları
✅ Sağlık sektöründe çalışanlar
✅ Demir-Çelik fabrikasında çalışanlar
✅ Basın mensupları
✅ Demir döküm fabrikasında çalışanlar

Bu meslek gruplarına erken emeklilik fırsatı geliyor! İşte Yıpranmaya Payı ile e mekli olabilme yolu - Resim : 2

Yıpranma Payı İçin Başvuru

SGK tarafından tanınan bu yıpranma payından faydalanabilmek için müracaat ya da başvuru yapılmasına gerek yoktur. Bu meslek gruplarında sigortalı olarak çalışanların sigorta girişleri o meslek kodlarına göre gerçekleştirilmektedir. Böylece tüm bunlar SGK’nın sistemine otomatik olarak düşmektedir.

Bu meslek gruplarına erken emeklilik fırsatı geliyor! İşte Yıpranmaya Payı ile e mekli olabilme yolu ile ilgili etiketler emeklilik meslek grupları yıpranma payı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.