Bu kurabiye hem ödüllü hem çıtır, içi de kıtır kıtır! İşte damla çikolatalı Starbucks kurabiyesi tarifi

Kahve denildiği zaman akla gelen ilk yerlerden birisi olan Starbucks’un vazgeçilmez damla çikolatalı çıtır kurabiyesi dillere destandır. Eğer sizde ödüllü Starbucks kurabiyesini evinizde denemek istiyorsanız acele edin. İşte damla çikolatalı Starbucks kurabiyesi tarifi…

ABD kökenli çikolatalı kurabiye lezzeti geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelmiştir. 1938’de Ruth Graves Wakefield, Nestle ile yarı tatlı olan bir çikolata çubuğundan kurabiye içerisine doğranmış parçalar ilave etti. Bu lezzet, Starbucks tarafından en iyi 15 lezzetten birisi oldu. Ceviz ile tarçının muhteşem birleşimi sonucunda ortaya çıkan bu enfes lezzet içerisine eklenen damla çikolata olaya başka bir boyut katmakta.

Damla Çikolatalı Starbucks Kurabiyesi Tarifi

• 150 gram margarin veya tereyağ
• 1 çay bardağı damla çikolata
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 2 adet yumurta sarısı
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı su
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Bu kurabiye hem ödüllü hem çıtır, içi de kıtır kıtır! İşte damla çikolatalı Starbucks kurabiyesi tarifi

Starbucks Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabının içerisine 2 yumurta sarısını 150 gr tereyağ ya da margarini koyarak iyice karıştırın. Karıştırdıktan hemen sonra da kabartma tozu, vanilya ve suyu ekleyerek tekrardan karıştırın.

Daha sonrasında çekilmiş olan ceviz, tarçın ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek bu işlemi sürdürün. Ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar en sonunda içerisine 1 çay bardağı damla çikolata ekleyerek yoğurmadan karıştırın.

Bu kurabiye hem ödüllü hem çıtır, içi de kıtır kıtır! İşte damla çikolatalı Starbucks kurabiyesi tarifi - Resim : 2

Yağlı pişirme kağıdına hamuru sararak, buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Çıkarttıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hamurdan parçalar koparıp, kurabiye şeklini vererek fırın tepsisine dizin. Hepsine şekil verdikten sonrada 180 derecelik fırında üzeri çok kızarmadan çıkarın ve soğuyunca da servis edin.

Afiyet olsun.

Bu kurabiye hem ödüllü hem çıtır, içi de kıtır kıtır! İşte damla çikolatalı Starbucks kurabiyesi tarifi ile ilgili etiketler Starbucks Starbucks kurabiyesi Starbucks kurabiyesi tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.