Bu 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz oldu! Ücretsiz müzeler neler, giriş şartları neler?

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir olarak bilinirken, bu önemli müzeleri daha erişilebilir hale getirmek için özel bir kampanya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde dört önemli müzeyi 100 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret etme fırsatı sunuyor. Bu özel fırsattan yararlanmak isteyen ziyaretçilerin kullanması gereken bir kod ve mobil uygulama bulunuyor. İşte ücretsiz müze ziyaretleri için yapmanız gerekenler...

İBB, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde dört önemli müzeyi 100 gün boyunca ücretsiz olarak ziyaret etme fırsatı sunacak. Ancak, bu özel fırsattan yararlanmak isteyen ziyaretçilerin yapması gereken bir kaç adım bulunuyor. Bu çerçevede ziyaretçiler hangi müzelerin ücretsiz olduğunu ve nasıl ücretsiz girileceği merak ediliyor. Peki, hangi müzeler ücretsiz? Ücretsiz müzelere nasıl giriş yapılır? İşte detaylar...

Bu 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz oldu! Ücretsiz müzeler neler, giriş şartları neler?

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL ÜCRETSİZ MÜZELER NELER?

  1. Yerebatan Sarnıcı: İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan Yerebatan Sarnıcı, 1600 yıl öncesine dayanan tarihi ile dünya kültürel mirası olarak kabul ediliyor. Yenilenen mekan, tarihin büyüsünü ve atmosferini ziyaretçilere sunuyor.

  2. Şerefiye Sarnıcı: Dünyanın ilk 360 derece projection mapping sistemi ile donatılmış en eski yapılarından biri olan Şerefiye Sarnıcı, 1600 yıllık tarihini sanat ve teknoloji ile birleştirerek etkileyici bir deneyim sunuyor. Ziyaretçilere, sıra dışı bir müze gezisi vaat ediyor.

  3. Panorama 1453 Tarih Müzesi: Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olan Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul'un Fethi'ni 3D bir şekilde yaşama fırsatı sunuyor. "Sultan Mehmed'in Rüyası" isimli projection mapping gösterisi ile ziyaretçilere İstanbul'un fethini yeniden deneyimleme şansı sunuyor.

  4. Miniatürk: Türkiye ve Osmanlı coğrafyasının önemli eserlerinin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk, ziyaretçilere tarihsel bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Farklı medeniyetlerden kalma zengin mimari mirası tek bir yerde birleştirerek görsel bir şölen sunuyor.

ÜCRETSİZ MÜZELERE ÜCRETSİZ GİRİŞ ŞARTLARI NELER?

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak, yerli ziyaretçiler 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren 100 gün boyunca bu dört önemli müzeyi sabah 11.00'e kadar ücretsiz olarak ziyaret edebilirler. Ancak ücretsiz ziyaret için "Cumhuriyet 100. Yıl Müze Kampanyası" kodunu almak gerekmektedir. Bu kodu almak için Radar İstanbul mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bu kampanya, tarih ve sanat tutkunlarının İstanbul'un zengin kültürel mirasını daha yakından keşfetmelerine olanak tanıyor.

Bu 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz oldu! Ücretsiz müzeler neler, giriş şartları neler? ile ilgili etiketler İBB
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.