Boşanan eşe devlet garantili nafaka ödemesi geliyor! Kadın gelirden yoksunsa en az yarısı!

AK Parti ile Adalet Bakanlığı tarafından üzerinde uzunca bir çalışma gerçekleştirilen nafaka süresi konusunda yeni düzenlemede son aşamaya gelindi. Yeni sisteme göre belirli bir süre sonunda boşanmış eşe nafaka devlet tarafından ödenecek.

2022 yeni yılda Meclis gündemine gelmesi beklenen yeni düzenlemeler arasında nafaka süresi de yer aldı. Eğer bu tasarı Meclis’ten geçerse Aile Mahkemeleri, boşanan çiftlerden nafaka ödenmesine karar verilen eski eşe en az yarısı kadar süre için nafaka ödemesine karar verebilecek.

NAFAKA DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

Nafakanın sona erdiği tarih itibarıyla eğer ki kadın gelirden yoksun olursa nafaka ödemesi devlet tarafından karşılanacak.

AK Partili kaynaklardan gelen son iddialara göre, nafaka düzenlemesinin bütçe yükü üzerindeki etkisi için çalışmaların devam ettiği temel prensibin kadının mağdur edilmemesi açısından çok önemli olduğuna değinildi.

AİLE ARABULUCUĞU SİSTEMİ

Nafaka, kadına yönelik şiddetin de en önemli sebeplerinden bir tanesi olarak bilinirken kadının boşandığı eşiyle muhatap olmamasını ama nafakasını da alması yönünde olduğu gerçekleşti. Düzenleme sonrasında şiddet içermeyen dava dosyalarında "aile arabuluculuğu" sisteminin de planlandığı kaydedildi.

Bakanlık aile mahkemelerinin boşanma davalarında tarafların boşanmasına, çocuk varsa velayetinin kimde olacağına ve ne kadar nafaka ödeneceğine öncelikli olarak karar vermesi; davanın çekişmeli kısımlarının ise sonraya bırakılmasını sağlayacak bir düzenlemeyi daha gündemine alacak.

 

Boşanan eşe devlet garantili nafaka ödemesi geliyor! Kadın gelirden yoksunsa en az yarısı! ile ilgili etiketler boşanma devlet nafaka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.