Bomba iddia: Kılıçdaroğlu HDP'ye "Aday açıklamayın, bekleyin" mi dedi?

İyi Parti’nin 6’lı masadan kalkmasının ardından, kapalı kapılar ardındaki bazı bilgileri de su yüzüne çıkarmaya başladı. SuperHaber’in ulaştığı bilgiye göre, HDP’nin ısrarla aday ismini açıklamaması CHP ile İyi Parti arasında tartışma konusu olmuş. İddiaya göre, HDP’ye “Adayınızı açıklamayın, bekleyin” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ymuş.

İyi Parti’nin 6’lı Masa’dan kalkması üzerine tartışmalar sürüyor. CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti yola 5’li masa olarak devam edecek. İyi Partili Musavat Dervişoğlu da, Meral Akşener’in yarın yapılacak toplantıya katılmayacağını açıkladı. Gelişmelerden HDP ve beraber hareket ettikleri aşırı sol partilerin memnun olması da dikkatlerden kaçmadı. HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, deprem felaketini gerekçe göstererek, Cumhurbaşkanlığı adayı stratejisini değiştirdiklerini açıklayarak, 5’li masaya bir kez daha yeşil ışık yaktı.

Muhalefette bu gelişmeler olurken, SuperHaber, kulislerde konuşulan ve bomba etkisi yapacak bir iddiaya ulaştı. Bu iddiaya göre, uzun süredir üçüncü yol söylemini dile getirmesine rağmen Cumhurbaşkanı adayı açıklamayan HDP’ye, adayını açıklattırmayan kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

İddiaya göre olayın gelişimi şu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süredir terör örgütünün siyasi ayağı olduğu gerekçesiyle hakkında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası açılan HDP’yi masada görmek istiyordu. Bu nedenle aday çıkarmasını istemiyordu. HDP’liler de, 6’lı masa ile anlaşamadıkları takdirde Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını uzun süredir dile getiriyordu. Ancak bir türlü aday ismi zikretmediler. Bunun nedeni ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adayınızı açıklamayın, bekleyin” demesiymiş. HDP de bu nedenle bir yandan üçüncü yol söylemi üzerinden aşırı solla toplantılar yaparken, öbür yandan da Kemal Kılıçdaroğlu’ndan haber bekliyormuş.

Hatta bu durum CHP ile İyi Parti arasında da konuşulmuş. İddiaya göre İyi Partililerin, CHP yönetimine “HDP’ye iletin, adayını açıklasın, bizi zan altında bırakmasın” dediği, CHP’lilerin ise bu talebi sürekli geçiştirdiği kulislerde konuşuluyor.

Görünen o ki, masanın dağılmasından sonra perde arkasındaki çok sayıda olay su yüzüne çıkacak gibi.

Bomba iddia: Kılıçdaroğlu HDP'ye "Aday açıklamayın, bekleyin" mi dedi? ile ilgili etiketler HDP Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.