Bitcoin neden yükseliyor? 8 Ağustos Bitcoin kaç dolar?

Kripto para piyasalarında yaşanan yeni gelişmeler sonrasında Bitcoin neden yükseliyor sorusu yakından takip ediliyor. ABD’de de kripto para vergi düzenlemesi yeniden gündeme gelirken yeni bir değişiklik önerisi de gözlerden kaçmadı. Peki 8 Ağustos 2021 Bitcoin kaç dolar oldu?

ABD senatosunda hareketli saatler yaşanırken Ron Wyden, Cynthia Lummis ve Pat Toomey adlı isimler madencilerin, node’ların, yazılım geliştiricilerin ve sektördeki diğer katılımcıların kripto para vergi hükümlerinden muaf tutulmasını istedi.

Daha öncesinde bilindiği gibi dünyada kripto para piyasasına olan ilgide artış yaşanınca aralarında Türkiye’nin de olduğu İngiltere ve Çin ülkelerinde bazı yasal düzenlemeler yapmak durumunda kalınmıştı.

Bitcoin Neden Yükseliyor?

Bitcoin, 8 Ağustos 2021 Pazar gününde %6’dan fazla değer kazanarak Mayıs ayından bu yana ilk defa 43 bin doların üzerine kadar çıktı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) güvercin mesajlarıyla artan risk iştahı ve büyük şirketlerden gelen olumlu haber akışını arkasına alan Bitcoin, an itibarı ile 43 bin 930 doları buldu.

BTC, 19 Mayıs’tan beri hiç bu seviyenin üzerine kadar çıkmamıştı. Bridgewater Associates Kurucusu Ray Dalio'nun Bitcoini bir nevi dijital altın olarak tanımlaması sonrası kripto para piyasasında yükseliş eğilimi üst üste üçüncü haftaya kadar taşınırken 17 Mayıs haftasından bu yana en yüksek seviye olan 43.392 doları gören Bitcoin 43.000 dolar seviyesinde dengelendi.

Bitcoin neden yükseliyor? 8 Ağustos Bitcoin kaç dolar? ile ilgili etiketler Bitcoin Dolar BTC
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.