Bitcoin kaç TL? Bitcoin nasıl alınır?

2017 yılının başından beri yükselişini sürdüren bitcoin gündemden düşmüyor. 2017 yılında yüzde 350 değer kazanan sanal para birimi Bitcoin nedir? Bitcoin'e olan ilgi büyümeye devam ediyor. Öyle ki Bitcoin'i olana vatandaşlık vereceğini söyleyen ülkeler bile var. Fakat yatırımcının kafası hala karışık. Bitcoin ne kadar güvenilir. Bitcoin üretmek için en uygun ekran kartları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Popülerliği birden artan para birimi Bitcoin yatırımcının kafasında soru işaretleri bırakıyor. Bitcoin bir sanal para birimi; Son güncellermede ne kadar oldu? Herkesin konuştuğu sanal para birimi Bitcoin popüerliği kadar güvenilirliği konusunda da oldukça kafa karıştırıyor. Peki bitcoin gerçekten kazandırıyor mu? Bitcoin almaya karar verdiniz diyelim; nasıl alacaksınız? Bankadan alınan bir şey mi? Dijital para birimi olarak adlandırılan bitcoin nereden alınır, nasıl satılır? Bitcoin ile ticaret yapılır mı? Bitcoin üretmek için en uygun ekran kartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

bitcoin_3

BİTCOİN NASIL ALINIR?

Parasal işlemlerin banklar üzerinden yapılmasına karşın bitcoin elle tutulur bir para değildir ve internet üzerinden alınır, satılır. İlk zamanlarında internet ve teknoloji meraklılrının ve kabiliyetin konuştuğu bitcoin konusunda, artık birçok kişi hakim olmuş durumda. Yeni geliştirilen güvenlik sistemleriyle bitcoin almak ve satmak eskisinden daha güvenilir hale geldi. Peki, bitcoin almak için ne yapmak gerekiyor.

Bitcoin almak için bu adımları izlemelisiniz;

- İlk önce yapmanız gereken "wallet" adı verilen çevrimiçi cüzdanı edinmek. Banka hesabı olarak düşünülmesi gereken bu cüzdanı almanızın sebebi, bitcoinlerinizi burada biriktirmenizdir.

-Edindiğiniz çevrimiçi wallet (cüzdan) veya web tabanlı wallet güvenlik korumaları sizin tercih edeceğiniz düzeylerde koruma sağlayan herhangi bir program olabilir. Tamamen size kalan bu bölümde güvendiğiniz bir uygulamayı seçmeniz gerekiyor. Ayrıca bazı platformlarda bitcoin yanında, eteryum ve litecoin gibi sanal paraların ticaretini de yapabilirsiniz.

-Wallet hesabının oluşturulmasının ardından, banka hesabınızla wallet arasında bağlantı kurup, daha sonra hesap aktivasyonu için cüzi bir ücret transfer etmeniz gerekmektedir.

-Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de popülerliği artan bitcoin için, hizmet veren platformlar bulunmaktadır. Bitcoin almak için yapmanız gereken, bu sistemlerden birine üye olmak ve daha sonra almak istediğiniz BTC (bitcoin) miktarı kadar TL’yi hesabınıza transfer etmenizdir.

-Yurtiçinde oluşturacağınız hesapla yurtdışından oluşturduğunuz hesap ücreti arasında bir fark vardır. Yurtdışı hesapları daha fazla ücret talep ederken bunun yanında işlem gecikmelerine maruz kalmanız kaçınılmaz olacaktır.

bitcoin2

BİTCOİN TAKASI

Cüzdanlar ve benzer yazılımlar teknik olarak tüm Bitcoin'leri eşdeğer olarak kabul eder ve takas edilebilirlik zeminini oluşturur. Araştırmacılar her bir Bitcoin'in blok zinciri kayıt defterinde kayıtlı ve kamuya açık olduğunu ve bazı kullanıcıların Bitcoin'in takas edilebilirliğine zarar verebilecek ihtilaflı işlemlerden gelen Bitcoin'leri kabul etmeyebileceğini belirtiyor. CyrptoNote, ZeroCoin ve Dark Wallet gibi projeler bu gibi gizlilik ve takas edilebilirlik konularına yoğunlaşır.

BİTCOİN DENETİMİ

Bitcoin ilk olarak Satoshi Nakamoto tarafından yönetildi. Nakamoto 2010 yılında geri çekildi ve ağın alarm anahtarını Gavin Andresen'e devretti. Andresen'in yaptığı ilk iş Bitcoin sistemini merkezsizleştirme oldu. Bu sayede merkez yönetimli sistemlerde oluşabilecek tüm sorunların önüne geçilmiş oldu ve Bitcoin sisteminin geleceği de böylece tayin edildi. Bitcoin protokolünün referans uygulaması olan Bitcoin Core, blok büyüklüğü ve denetim tartışmalarını çözmek için ortaya konulan rakip versiyonları ele geçirdi. Temmuz 2016 itibari ile alternatif ürünler Bitcoin XT, Bitcoin Classic ve Bitcoin Unlimited olarak adlandırılıyor.

BİTCOİN ÖLÇEKLENİRLİĞİ

Blok zincirinde bulunan bloklar boyut olarak 1 megabayt ile sınırlandırılmıştır. Bu da Bitcoin işlem süreçlerinde bir bloğa yerleştirilemeyen işlem süreci ertelemesi ve işlem ücretlerinde artış gibi sorunlara neden olmaktadır. Ölçeklenirlik sorununa çözüm getiren ürünler Bitcoin Cash, Bitcoin Classic, Bitcoin Unlimited ve SegWit2x olarak adlandırılır. 21 Temmuz 2017'de madenciler blok # 477,120'de aktif olacak ihtilaflı SegWit yükseltmesi anlamına gelen Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 91 adlandırılan bir yazılım güncellemesi gömdüler.

BİTCOİN EKONOMİSİ

Bitcoin, Satoshi Nakamoto tarafından icat edilen dijital değerdir. Dijital para birimi, dijital para, sanal para birimi, elektronik para birimi ya da kripto para olarak da adlandırılır.

Bitcoin'in bir para birimi olup olmadığı hala bir tartışma konusudur. The Economist'in Ocak 2015'teki yayınında Bitcoin'in 3 kullanışlı niteliğinin olduğunu bunların Bitcoin kazanmanın zor, tedariğinin sınırlı, onaylamasının kolay olduğu belirtilmiştir. Ekonomistler parayı tasarruf aracı, değişim aracı ve hesap birimi olarak tanımlar ve Bitcoin'in bu kriterleri karşıladığını söylerler. Değişim aracı olarak Bitcoin başarılı bir sistemdir. Şubat 2015 itibari ile 100 binden fazla satıcı Bitcoin'i bir ödeme aracı olarak kabul etmektedir. Mart 2014 itibari ile de Bitcoin değeri durağan bir tasarruf aracı olmasına kısıtlama getiren piyasa dalgalanması yaşadı ve perakendeciler başlıca hesap birimi olarak Bitcoin kullanımını kabul etti.

BİTCOİN'İN GENEL KULLANIMI

Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2017 yılı itibari ile birçoğu Bitcoin kullanan kripto para cüzdanı tekil kullanıcı sayısı 2.9 ila 5.8 milyon oldu. 2013 yılında 300 bin ila 1.3 milyon tekil kullanıcının var olduğu sistemde kullanıcı sayısı her geçen yıl katlanarak arttı ve artmaya devam ediyor.

BİTCOİN'İN SATICILAR TARAFINDAN KABULÜ

2015'te Bitcoin kabul eden satıcıların sayısı 100 bini aştı. Kredi kartından alınan %2 ila %3 arasındaki işlem ücretlerinin aksine Bitcoin için %0 ila %2 arasında işlem ücreti alınıyor. Aralık 2014 itibari ile PayPal, Microsoft, Dell ve Newegg gibi büyük firmalar da Bitcoin'i bir ödeme aracı olarak kabul etmeye başladı.

BİTCOİN ÖDEME HİZMETİ SAĞLAYICILARI

Bitcoin kabul eden satıcılar Bitcoin hizmetlerini kullanmak için BitPay ve CoinBase gibi hizmet sağlayıcıları kullanıyor. Müşteri Bitcoin ile ödeme yapınca ödeme hizmeti sağlayıcısı Bitcoin ödemesini satıcı adına kabul ediyor, yerel para birimine dönüştürüyor ve dönüştürülen miktarı hizmet bedeli karşılığında satıcının banka hesabına transfer ediyor.

BİTCOİN'İN FİNANSAL KURULUŞLAR TARAFINDAN KABULÜ

Bitcoin şirketleri geleneksel banka hesapları açma sorunları yaşayabiliyor çünkü bankalar Bitcoin transferlerinin yasa dışı olabileceği endişesi ile temkinli davranıyor. BitPay'in kurucu ortağı Antonio Gallippi'ye göre bankalar çok isteseler dahi Bitcoin şirketleri ile iş yapmaktan çekiniyor. 2014'te National Australia Bank, Bitcoin ile ilişkili işletmelerin hesaplarını kapadı; HSBC de Bitcoin ile ilişkili serbest yatırım fonuna hizmet vermeyi kabul etmedi. Genel olarak Avustralya bankaları Bitcoin ile ilişkili işletme hesaplarını kapattı. Bu durum Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu'nun araştırdığı bir konu haline geldi. Her şeye rağmen Avustralya bankaları blok zinciri teknolojisine ayak uydurdu.

2013 yılına ait bir raporda Bank of America Merrill Lynch Bitcoin'in e-ticaret için başlıca para birimlerinden birisi ve bilinen para transfer sağlayıcılarına ciddi bir rakip olabileceği notunu düştü. Haziran 2014'te para birimlerini Bitcoin'e dönüştüren ilk banka Boston'da açıldı.

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ İÇİN EN İYİ 5 EKRAN KARTI

Kripto paraların değerinin yükselmesi ile son zamanlarda bu işin madenciliğine olan talep de artmaya başladı. Kripto para madenciliğinde başarılı olmanın yolu ise güçlü bilgisayar donanımlarına sahip olmaktan geçiyor. Teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com, hızlı ve verimli performans sunarak madencilikte en kritik önemi taşıyan ekran kartlarına dair önerileriyle kripto para dünyasına girmek isteyenlere yol gösteriyor.

Dijital dünyada son zamanların en çok konuşulan konularından birini hiç kuşkusuz kripto paralar oluşturuyor. Değerinin hızla yükseliyor olması kripto paraya ve bu işin madenciliğine olan ilgiyi de artırıyor. Ancak madencilik yapabilmek için bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak yeterli değil; asıl önemi çok iyi bir bilgisayar sistemine sahip olmak taşıyor.

GÜÇ TÜKETİMİ DE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

Kripto para madenciliğinin rakamlardan oluşan devasa bir samanlıkta iğne aramak gibi bir iş olduğu düşünüldüğünde, her yapılan arama hamlesinde etkili olan işlemci gücünün önemi de açığa çıkıyor. Bu noktada ekran kartları, madenciliğe fırsat tanıyacak gerekli matematiksel problemlerin çözülmesinde içerdiği GPU’larla alışılagelmiş işlemcilere (CPU) göre daha verimli bir performans sergiliyor. Fakat yüksek getiri elde edebilmek için ekran kartının sahip olduğu bellek miktarının yanı sıra güç tüketiminin de mutlaka göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com, kripto para madenciliğinde büyük önem taşıyan ekran kartı seçiminde üç noktaya dikkat çekiyor. Ekran kartının fiyat/performans dengesi, bellek miktarı ve güç tüketimi parametreleri bir arada değerlendirildikten sonra satın alınmasını tavsiye eden incehesap.com, madenciliği mümkün kılacak beş farklı ekran kartı önerisinde bulunuyor.

İşte, incehesap.com’un kripto para madenciliği için önerdiği ekran kartları

§Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 570 8GB 256Bit GDDR5 2xDP/2xHDMI/DVI Gaming Ekran Kartı

Slot Tipi: PCI Express x16 3.0

Chip Seti: AMD

Bellek: 8 GB

Bellek Hızı: 7000 MHz

Bit Değeri: 256 Bit

Grafik İşlemcisi: AMD Radeon RX 570

Çekirdek Hızı: 1733 MHz

Soğutucu Tipi: Fanlı

Garanti Süresi: 24 Ay

Fiyatı: 4.343 TL

§Sapphire Pulse Amd Radeon RX 570 4G 256Bit GDDR5 (DX12)PCI-E 3.0 Ekran Kartı 11266-04-20G

Chip Seti: AMD

Bellek: 4 GB

Bellek Hızı: 1750 MHz

Bit Değeri: 256 Bit

Grafik İşlemcisi: AMD Radeon RX 570

Çekirdek Hızı: 1244 MHz

Soğutucu Tipi: Fanlı

Garanti Süresi: 24 Ay

Fiyatı: 3.663 TL

§Sapphire RX 580 4G D5 PULSE OC 11265-09-20G Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

Slot Tipi: PCI Express x16 3.0

Chip Seti: AMD

Bellek: 4 GB

Bellek Hızı: 7000 MHz

Bit Değeri: 256 Bit

Grafik İşlemcisi: AMD Radeon RX 570

Çekirdek Hızı: 1366 MHz

Soğutucu Tipi: Aktif Soğutma

Garanti Süresi: 24 Ay

Fiyatı: 3.716 TL

§MSI VGA GeForce GTX 1070 AERO 8G OC 8GB OC 256Bit (DX12) PCI-E 3.0 Gaming Ekran Kartı

Slot Tipi: PCI Express 3.0

Chip Seti: NVIDIA

Bellek: 8 GB

Bellek Hızı: 8008 MHz

Bit Değeri: 256 Bit

Grafik İşlemcisi: NVIDIA GeForce GTX 1070

Çekirdek Hızı: 1683 MHz

Soğutucu Tipi: Fanlı

Garanti Süresi: 24 Ay

Fiyatı: 4.576 TL

§MSI VGA GeForce GTX 1060 6GT OCV1 6GB OC 192Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı

Slot Tipi: PCI Express 3.0

Chip Seti: NVIDIA

Bellek: 6 GB

Bellek Hızı: 8008 MHz

Bit Değeri: 192 Bit

Grafik İşlemcisi: NVIDIA GeForce GTX 1060

Çekirdek Hızı: 1506 MHz

Soğutucu Tipi: Fanlı

Garanti Süresi: 24 Ay

Fiyatı: 3.170 TL

incehesap.com hakkında:

Bilişim sektöründe uzun yıllar boyunca elde edilen bilgi ve tecrübe birikimiyle 2008 yılında kurulan incehesap.com, bilgisayardan cep telefonuna, gaming unsurlarından beyaz eşyaya kadar 100’ü aşkın kategoride yaklaşık 5 bin teknoloji ürünü sunmaktadır. Uygun fiyatlarla sunduğu kaliteli hizmeti, hızlı ve güvenilir alışveriş politikasıyla birleştirerek ayrıcalıklı bir e-ticaret deneyimi yaşatan incehesap.com, müşteri memnuniyetini de en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir.

Bitcoin kaç TL? Bitcoin nasıl alınır? ile ilgili etiketler Bitcoin üretmek en uygun ekran kartları nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.