Bitcoin ilk çıktığında ne kadardı?

Bitcoin'in hızlı yükselişi yatırımcıları ve Bitcoin sahiplerini heyecanlandırdı. 2008 yılında kod geliştirici tarafından deneysel amaç için ortaya çıkan Bitcoin ilk çıktığında ne kadarı merak ediliyor. Sizler için Bitcoin'in yıllar içindeki artışını inceledik.

İlk çıkışını 2008 yılında yapan Bitcoin, Satoshi Nakamoto adlı kod geliştirici tarafından deneysel olarak temelleri atılmış bir sanal para birimiydi. Zamanla popüleritesi artarak birçok internet platformunda, alışveriş ve bağış için kullanılır hale gelen Bitcoin değerlenmeye başladı.

Herhangi bir merkezi bulunmayan Bitcoin, kendi borsasını oluşturan pazar değerinden alınarak duruma göre daha yüksek veya daha düşük değerden gerçek paralara bozdurulabiliyor. Herhangi bir zaman veya mekan kısıtlaması olmaksızın alıp gönderebilmeniz mümkün olan Bitcoin ile ödeme özgürlüğü ortaya çıkıyor.

Arz ve talebe göre piyasası belli olan Bitcoin işlemleri ve Bitcoin’le yapılan işlemler, internet üzerinden kriptolanarak (güvenli şifreleme) yapılmaktadır. Bu nedenle Bitcoin için “kripto para” (cryptocurrency) tabiri de kullanılıyor. İşlemler gerçek kimliklerle değil, fakat dijital imzalarla yapıldığı için Bitcoin’le yapılan söz gelimi para transferini kimin yaptığını sistem üzerinde görmek mümkün olmuyor.

Bitcoin ilk çıktığında ne kadardı?

Bitcoin İlk Çıktığında Ne Kadardı?

Bitcoin’ler 3 Ocak 2009’da piyasaya yerini ilk kez aldığında 1 Bitcoin, birkaç kuruşluk değere sahipti. Aradan geçen zamanla yaklaşık 7 yılın ardından ise 1 Bitcoin yaklaşık 446 dolar (yaklaşık 1350 TL) değere sahip. Hala artışta olan Bitcoin yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Bugün 1 Bitcoin 284.471,59 TL’den işlem görmektedir.

Bitcoin ilk çıktığında ne kadardı? ile ilgili etiketler Bitcoin ilk çıktığında ne kadardı Bitcoin ne kadar 1 bitcoin kaç TL
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.