Birçok nasıl yazılır? TDK birçok birleşik mi ayrı mı yazılmaktadır?

Birçok sözcüğü nasıl yazılır, öğrenci sınavlarında ve günlük yaşamda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. TDK kurallarına göre Birçok doğru yazılışı büyük önem arz ederken Birçok birleşik mi ayrı mı yazılır doğru kullanımı esas alınmaktadır.

Birçok sözcüğü nasıl yazılır, TDK kuralları çerçevesinde bazen sınavlarda bazen de günlük yaşantımızda karşımıza çıkmaktadır. Bazı kişiler Birçok sözcüğünü Bir Çok olarak yazıldığını söylerken TDK’ya göre Birçok sözcüğünün doğru yazılışı büyük bir merak arz etmektedir.

Birçok Nasıl Yazılır TDK

Birçok sözcüğü TDK kurallarına göre Birçok şeklinde bitbirleşik olarak yazılmaktadır. Türk Dil Kurumu resmi internet sitesine girildiğinde Birçok sözcüğünü birleşik bir halde yazıldığını göreceksiniz. Yani; Bir Çok sözcüğü ayrı bir şekilde değil Birçok olarak birleşik kullanımı doğru olandır.

Birçok Doğru Kullanımı

Birçok sözcüğü Birçok halinde birleşik olarak doğru bir şekilde yazılır. Birçok sözcüğünün cümle içerisinde doğru kullanımı birleşik halinde olandır.

✅ Birçok (doğru kullanım)
❌ Bir çok (hatalı kullanım)

Birçok sınava giriş yaptım ancak bu kadar zor olanını görmemiştim. (doğru kullanım)
❌ Hollanda’da yaşayan bir çok Türk vatandaşımız bulunmaktadır. (hatalı kullanım)

Birçok nasıl yazılır? TDK birçok birleşik mi ayrı mı yazılmaktadır? ile ilgili etiketler Birçok birçok yazılışı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.