Bir deniz kaplumbağasının nasıl uyuduğunu görmüş müydünüz?

Denizin sevilen canlıları kaplumbağaların suyun altında nasıl uyuduğunu hiç merak ettiniz mi? Bu yazımızda sizlere merak edilen bu sorunun yanıtını vereceğiz.

Deniz kaplumbağaları su altında uyuyabilir mi sorusunun yanıtı “Evet”.  Deniz kaplumbağaları günde 4 ila 7 saat arasında uyuyabilirler. Hem karada hem de denizde yaşayan bu mucizevi canlılar akciğerlerini oksijenle doldurmak için bir an için başlarını suyun üzerinde çıkartacaklardır, ancak dinlenmeye devam etmek için tekrar suyun altına döneceklerdir.

Deniz Kaplumbağası Nasıl Uyur ?​

Deniz kaplumbağaları, okyanusun derinliklerinde ve su yüzeyinde uyuyabilirler; sığ suda dinlenmek için sarkan kayaların veya mercan çıkıntılarının altına sıkışırlar. Akciğerlerini oksijenle doldurmak için yüzeyde sadece birkaç saniyeye ihtiyaçları vardır. Bu hızlı nefesten sonra yüzeyin altına geri dönerler.

 

Bir deniz kaplumbağasının nasıl uyuduğunu görmüş müydünüz? ile ilgili etiketler kaplumbağa
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.