Binasını kiraya verdi 500 öğrenci 150 öğretmen ve çalışanlar mağdur

Türkiye’nin iyi eğitim veren okulları arasında gösterilen MEF Bahçeşehir Koleji’nde sıkıntılı günler yaşanıyor. Kolej yönetimi velilerle yaptığı toplantıda, eğitim yılı sonu kapatacaklarını bildirdi. Alınan kararın, binanın stratejik nedenlerle bir başka koleje kiraya verilmesi olarak açıklanması, başta 500 öğrenci ile beraber, 150 öğretmen ve çalışanları şoke etti. Veliler bu karar üzerine Milli Eğitim, Valilik ve CİMER’e yazılar yazarak yardım istedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Okulların yarı yıl tatiline girmesinden sonra bir çok öğrenci dinleniyor ve aileleri ile daha çok vakit geçiriyor.


BAHÇEŞEHİR MEF’DE NELER OLUYOR?

Ancak Bahçeşehir’de bulunan MEF Koleji’nde bulunan öğrenci, öğretmen, çalışanlar ve veliler oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Bahçeşehir MEF Koleji yönetimi bir süre önce "kendi binasını" Vizyon Koleji’ne kiraya vermeye karar verdi. Yönetimin ani olarak aldığı iddia edilen bu karar velilerle yaptığı toplantıda, eğitim yılı sonu okulu kapatacaklarını bildirmesi ile ortaya çıktı.


ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLER ŞAŞKIN, ÜZGÜN ŞEKİLDE ÇARE ARIYOR

Alınan kararın kolej yönetimi tarafından binanın stratejik nedenlerle bir başka koleje kiraya verilmesi olarak açıklanması, başta 500 öğrenci ile beraber, 150 öğretmen ve çalışanları şoke etti. Kolejde çeşitli sınıflarda okuyan öğrenciler, kolej yönetiminin aldığı bu kararı büyük bir üzüntü ile karşılarken, öğretmenler ile çalışanların ise şaşkın oldukları ifade edildi.

Öte yandan öğrencilerin velileri de bu karar üzerine, başta milli eğitim olmak üzere, valilik ve CİMER’e yazılar yazarak yetkililerden yardım istediler.


“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ VE PSİKOLOJİSİ İÇİN FAZLADAN OKUL PARASI VERMEYE HAZIRIZ!”

Bahçeşehir MEF Koleji’nde alınan karar sonrası SüperHaber’i arayarak ve mail yollayarak dertlerini anlatan veliler ”Bu çevrede bu kadar öğrenciyi alacak okul mevcut degil. Eğer bu okul zarar ediyorsa, çocuklarımızın eğitimi ve öğrenimi ile psikolojisi için fazladan okul parası vermeye bile hazırız. Biz bu durumu Bahçeşehir MEF Kampüsü’nde yapılan toplantıda, MEF Okullar Kurucu Temsilcisi Genel Müdürü Erdoğan Bozdemir Bey'e ilettik. Bu kadar okulunu seven ve okulla bütünleşmiş öğrenci ve velilerin, böyle bir durumda kalmaları hepimizi çok üzmüş durumda. Biz bu sekilde okulumuzu kurtarmayı düşünürken, sadece okulun binasını kiraya vermek için, 500 öğrenci ve 150 çalışanı ortada bırakması, kaldı ki bu kadar köklü bir eğitim kurumunun bunu yapması, tüm Türkiye için endise verici” dediler.


VELİLER EĞİTİM ANLAYIŞININ TİCARETE DÖNDÜĞÜ İDDİALARINDA BULUNUYOR

Yine aynı veliler konuşmalarının devamında ”Biz tüm anne ve babalar olarak, bu kararın eğitime yapılan büyük bir yanlış olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki bir iki ay sonra, okul kayıtları başlıyor ve bu kadar öğrenci ve veli dışarı da kalacak. Bizler senelerdir çocuklarımızı emanet ettik. Şimdi sıranın MEF’te olduğu kanısındayız. Aksi durum bizlere eğitim anlayışının ticarete dönmüş olduğunu gösterecektir. Öğrencilerimiz okulsuz, çalışanlar da işsiz kalmamalı. Sadece ticari endişe ve stratejik neden açıklaması ile tüm öğrenci, öğretmen ile çalışan emekçilerin işsiz kalması, bizleri çok büyük üzüntü içerisine sokmuş durumdadır” şeklinde konuştular.

Binasını kiraya verdi 500 öğrenci 150 öğretmen ve çalışanlar mağdur ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.