BİLSEM sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı?

BİLSEM sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu MEB üzerinden takip edilmeye başlandı. 2021 senesi içerisinde gerçekleştirilen ve öğretmen ihtiyacının karşılandığı başvuru alımları için sözlü mülakat Mart ayında gerçekleştirilmişti. Peki, 2021 BİLSEM öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan özel eğitim merkezlerindeki öğrencilere eğitimlerini vermek adına seçilecek öğretmen adaylarının sözlü mülakat süreci daha önceden başlamıştı. Sözlü mülakatta yer almak isteyen öğretmenler, MEB BİLSEM öğretmen mülakatı için randevu almışlardı. Şimdide 2021 BİLSEM öğretmen mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı.

2021 BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen BİLSEM sözlü mülakat sonuçları 21 Haziran 2021 Pazartesi günü açıklanacak.

BİLSEM TERCİH ATAMALARI NE ZAMAN?

Sözlü sınava girenlerin tercih yapmaya esas puanları, il öğretmen değerlendirme komisyonunca Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden belirlenen puanın yüzde 60’ı ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 40’ı toplanarak belirlenecek.

Sözlü sınava girmeyenler değerlendirme kapsamına alınmayacak. Alanlara göre sözlü sınava girenlerin tercih yapmaya esas puanları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından http://meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak. Adayların tercihleri doğrultusunda atamalar, alanlara göre tercih yapmaya esas puan üstünlüğüne göre atama takviminde belirtilen tarihler arasında MEB tarafından yapılacak.

Tercih yapmaya esas puanı 40 ve üzeri olan adaylar, atama döneminde görev yaptıkları ilde alanlarında boş kontenjan bulunan bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecek.

40 ve üzeri puan almış adaylardan ataması gerçekleşmeyenlerin puanları geçerliliğini yitirecek.

BİLSEM sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı?

Adayların tercihleri doğrultusunda tercih yapmaya esas puanların eşitliği hâlinde, Bakanlık tarafından açıklanan Ek-2: Değerlendirme Kriterleri Formu puanı fazla olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin bozulmaması durumunda atanacak aday Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek.

BİLSEM atama tercihleri 7-9 Temmuz 2021 tarihinde alınacak.

Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü resmî internet sitesinde ilan edilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri'ne (BİLSEM) öğretmen olarak atanabilmek için yapılacak sözlü sınavlar için süreç 15 Mart'ta başlıyor. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemler ile ilgili takvim, İl alan bazlı sözlü mülakat tarihleri MEB tarafından yayınlandı.

BİLSEM ÖĞRETMEN ALIMI SÖZLÜ SINAVI NASIL OLACAK?

Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce “görevli izinli” sayılacak. Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecek. Sözlü sınav, Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu’na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek.

MEB BİLSEM öğretmen alımı sözlü sınavı; Bakanlıkça belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacak.

BİLSEM sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı mı? ile ilgili etiketler Öğretmen mülakat sonuçları bilsem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.