BİLSEM sınavları tekrar ertelendi mi? Kısıtlama sonrası BİLSEM tarama sınavı ne zaman yapılacak?

BİLSEM sınavları ertelendi mi? Kısıtlama sonrası BİLSEM tarama sınavı ne zaman yapılacak sorularının yanıtı haberimizde. Geçtiğimiz Ocak ayında başlayan sınavlar koronavirüs salgınından dolayı ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar kısıtlama kararını açıklamasının ardından BİLSEM grup tarama sınavlarının da akıbeti belli oldu.

BİLSEM sınavları tekrar ertelendi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısıtlama kararını açıklamasından sonra BİLSEM grup tarama sınavlarının ne zaman yapılacağı da merak ediliyor.

BİLSEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Nisan ayında tamamlanması gereken ve akabinde açıklanması beklenen ancak yaşanan koronavirüs sebebiyle ertelenen BİLSEM süreci üzerinden 2 ay geçmesine rağmen halen tamamlanamadı. 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen BİLSEM sınavının sonuçları ve tamamlanmayan sınavlar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Bilim ve Sanat Merkezleri 1, 2 ve 3. Sınıf Grup Tarama Uygulaması Sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR

Zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik alanlarında özel yetenekli olan öğrencilere Türkiye genelinde BİLSEM grup tarama sınavları uygulanıyor. Kaldığı yerden, 5 Eylül'de başlayan BİLSEM sınavlarının sonuçları MEB'in yaptığı açıklamaya göre 14 Ekim'de açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığından BİLSEM grup tarama uygulaması pandemi nedeniyle sekteye uğramıştı. Sınava giren öğrenciler sonuçları öğrenemedi, bir grup öğrenci için sınava dahi giremedi. 4 Ocak 2020'de BİLSEM grup tarama testleri yapılmıştı. 22 Nisan'da açıklanması beklenen sınavlar yeni tip koronavirüs sebebiyle ertelenmişti. Ziya Selçuk; BİLSEM ile ilgili bir çalışma yapacaklarını ve konuyu not ederek kısa sürede açıklayacaklarını bildirdi.

BİLSEM SINAVI BELİRLENEN SINAV TARİHLERİ

Grup tarama uygulamaları 04 Ocak 2020-19 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacaktı. Konuya ilişkin yapılan duyuruda ''2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda hafta sonları gerçekleştirilen BİLSEM grup tarama uygulama tarihleri tedbir amaçlı revize edilmiştir. 14-15 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek uygulamalar için herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Ancak 16 Mart 2020 tarihinden itibaren planlanan BİLSEM grup tarama uygulamaları (21-22 Mart, 28-29 Mart, 04-05 Nisan, 11-12 Nisan, 18-19 Nisan) ertelenmiş olup ilerleyen tarihlerde konuyla ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapılacaktır.'' denilmişti.

BİLSEM sınavları ne zaman yapılacak? Bilsem sonuçları açıklandı mı?

Grup tarama uygulamaları 4 Ocak 2020 tarihinde başlamıştı.

11 Ekim 2020 tarihinde sona erecek. Grup tarama uygulama sonuçları 14 Ekim 2020 tarihinde http://meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Grup tarama uygulama sonuçlarına itiraz başvuruları 16-22 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak.

İtiraz sonuçları 23-30 Ekim 2020 tarihleri arasında değerlendirilecek. İl tanılama sınav komisyonları tarafından bireysel değerlendirme randevuları 2-6 Kasım 2020 tarihleri arasında verilecek.

Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin giriş belgeleri 11 Kasım 2020 tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayınlanacak. Bireysel değerlendirmeler 23 Kasım 2020-19 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 26 Şubat 2021 tarihinde http://meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 1-12 Mart 2021 tarihleri arasında alınacak. Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazlar 15-26 Mart 2021 tarihleri arasında değerlendirilecek.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 5 Nisan-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

kaynak:kamuajans

BİLSEM sınavları tekrar ertelendi mi? Kısıtlama sonrası BİLSEM tarama sınavı ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler MEB Sınav bilsem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.