BİLSEM baraj puanı kaç? BİLSEM puan hesaplama nasıl yapılır?

BİLSEM baraj puanı kaç? BİLSEM puan hesaplama nasıl yapılır? Açılımı bilim ve sanat merkezleri olan BİLSEM’in 2020 yılı baraj puanları haberimizde. BİLSEM baraj puanı kaç? BİLSEM puan hesaplama nasıl yapılır?

BİLSEM baraj puanı kaç? BİLSEM puan hesaplama nasıl yapılır? Bilim ve sanat merkezleri olan BİLSEM sınavı hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. BİLSEM’de okul saatleri dışında eğitimi destekleyici şekilde ders veren BİLSEM sınavının barajı ve nasıl puanlama yapılacağı merak ediliyor. BİLSEM baraj puanı kaç? BİLSEM puan hesaplama nasıl yapılır?

2020 BİLSEM baraj puanı kaç?

2020 yılının BİLSEM sonuçlarına göre baraj ve taban puanı şu şekilde;

Sınıf Düzeyi    Genel Zihinsel Yetenek Alanı            

1.sınıflar          500     

2.sınıflar          510

3.sınıflar          520

Sınıf Düzeyi     Resim Yetenek Alanı                 

1.sınıflar          460

2.sınıflar          480

3.sınıflar          500

Sınıf Düzeyi    Müzik Yetenek Alanı

1.sınıflar         460

2.sınıflar         480

3.sınıflar         500

 

BİLSEM Puan hesaplama nasıl yapılır?

 Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmakta, her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 21 soruya cevap veren öğrenci 210 puan alırken, 55 soruya doğru cevap veren öğrenci 550 puan alıyor. Puan hesaplaması bu şekilde yapılıyor.

BİLSEM baraj puanı kaç? BİLSEM puan hesaplama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler MEB bilsem BİLSEM MEB BİLSEM sınavı baraj puanları nasıl hesaplanır
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.