Beyazıt Öztürk kimdir? Beyazıt Öztürk kaç yaşında, nereli?

Beyazıt Öztürk kimdir? Beyaz Show programı sunucusu olan ve ekranlarının rakipsiz şovmeni olan Beyazıt Öztürk nereli? Yer aldığı dizileri ile en çok izlenenler arasına giren Beyaz Show sunucusu Beyazıt Öztürk çeşitli yarışma programlarında da jüri olarak bulundu.

Beyaz kimdir? Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk 1969 doğumludur. Peki, Beyazıt Öztürk aslen nereli, evli mi? İşte ünlü şovmen Beyaz hakkında tüm merak edilenler...

BEYAZIT ÖZTÜRK KİMDİR?

Beyaz, Artvinli bir baba ve Bulgaristan göçmeni bir annenin oğlu olarak 12 Mart 1969 tarihinde Bolu'da dünyaya geldi. Babasının polis olması sebebiyle de ilk ve orta öğrenimini farklı illerinde tamamladı. Gemlik Lisesi mezunudur. O zamanlar üniversite sınavının ikinci aşamasında başarısız olunca yetenek sınavı ile alan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Seramik-Heykel Bölümünü kazandı.

Aynı zamanda lisanslı basketbolcu olan Öztürk, üniversite eğitimini sürdürürken bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başladı. Ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başladı. Ev arkadaşının kurduğu "Genç Radyo"da program sunmaya devam etti ve arkadaşlarıyla birlikte "Gına"yı çıkarmaya başladı. "Beyaz" takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullandı. Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, İstanbul'a geldi. Burada, "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başladı. 1995'te kurulan Number One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başladı.

BEYAZIT ÖZTÜRK KARİYERİ

Başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. 22 sene (1996-2018) sürdüren "Beyaz Show" ile popüler hale geldi. İlk olarak 1996 yılında Kanal D'de yayınlandıktan sonra 2000-2001 sezonunda Star TV'de ekranlara gelen program, 2001 yılının sonbaharında eski kanalına döndü. Öztürk, birçok televizyon kanalında farklı türlerde programlar da sundu.

1997 yılında Nihavend Mucize adlı filmde oynayarak, sinema sektöründe de yer almaya başladı. 2005 yılında, O Şimdi Mahkum adlı filmdeki rolünün ardından, yine aynı yıl, Haluk Bilginer'le birlikte başrollerini oynadığı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmindeki performansıyla, Sadri Alışık adına düzenlenen sinema ödüllerinde, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödüle layık görüldü. 1999 yılında Beyaz Türküler adlı bir de türkü albümü çıkardı. Aktüel dergisinde, "Kardan Adam" adını verdiği köşe yazıları yazmıştır.

Beyazıt Öztürk kimdir? Beyazıt Öztürk kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Beyazıt Öztürk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.