Beklenen harekatın başlangıç noktası Azez mi olacak?

SuperHaber yazarı Mete Yarar, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonlarını ve PYD konusunda yapılan hazırlıkları değerlendirdi.

SuperHaber yazarı Mete Yarar, katıldığı canlı yayında Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonlarını ve PYD konusunda yapılan hazırlıkları değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI SİNYALİ VERMİŞTİ

Afrin'de PYD hedeflerinin vurulması konusunda görüşleri sorulan Yarar ''Buradaki en önemli işaret Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarıydı. Ramazan Bayramı süresince farklı farklı mecralarda yaptığı konuşmaları birleştirdiğinizde bir söylem vardı. Bu söylem şuydu. Ne olursa olsun, PYD'nin arkasında kim olursa olsun bir oldu bittiyi asla kabul etmeyeceğiz. Bölgede PKK'nın bir devlet kurmasına müsade etmeyeceğiz. Türkiye'ye herhangi bir saldırı olduğunda buna anında karşılık vereceğiz söylemi birçok yerde tekrar edildi. İbrahim Kalın ve Türkiye'deki güvenlik birimlerinin başında bulunanlar bunları söylediler.

O zaman bununla ilgili hem zihinsel, hem de fiziksel bir hazırlığın olduğunu söyleyebiliriz. Anında karşılık vereceğiz kelimesi bölgede hazırlıkların buna göre yapıldığını gösteriyor.'' dedi.

FIRAT KALKANI'NI TAMAMLAMAK İÇİN MÜNBİÇ ALINMALI

Fırat Kalkanı Operasyonu'nun kalıcı olması için Münbiç'in PYD'den temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Mete Yarar ''Peki nerede bu hazırlıklar yapıldı. yine Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinden bunu anlamaya çalışıyoruz. Fırat'ın Doğusu ve Fırat'ın Batısı iki taraftada hazırlık yapıldığını çok rahat söyleyebiliriz. Konuyu Afrin ile açtık ama ben başka bir yerde de böyle bir operasyonun başlayabileceğini düşünüyorum. Münbiç orada dururken Afrin'i aldınız ama Fırat Kalkanı Operasyonu'nu sonuçlandırmak istiyorsanız Münbiç bölgesini bir şekilde tekrar PYD'den temizlemeniz gerekiyor. Fırat Kalkanı Harekatı'nın kalıcı olması, bölgede güvenliğin sağlanması ve mültecilerin bölgeye dönebilmesi için en önemli kaynaklardan birisi elektrik demiştik. Bölgenin en büyük elektrik santrali PYD'nin kontrolünde. Münbiçteki bu bölge alınabilirse tüm bu bölgeye elektrik verilebilir insanların rahat bir şekilde bölgeye dönmesi sağlanabilir. Münbiç'e Cerablus ya da başka bir bölgeden ilerlemek yerine Fırat'ın Doğusundan bir harekatla da bu gerçekleştirilebilir. Şanlıurfa, Gaziantep sınırından bahsediyorum.'' ifadelerini kullandı.

HAREKATIN BAŞLANGICI AZEZ

Beklenen harekatın başlangıcının Azez olduğunu ifade eden Yarar sözlerini ''Bütün Afrin'in temizliğinin yapılması şeklinde bir plan yapıldığını düşünmüyorum. İlk harekatın başlangıcının Azez'in güvenliğinin sağlanması ve bölgedeki halkın ikmal hatlarının kesilmemesi için ayrı bir hattın oluşturulacağını düşünüyorum.

Bölgedeki havaalanı ve Telrıfat'ın kesinlikle temizlenmesi gerekiyor. Bölgenin kendine has dağlık bir yapısı var. Bu zırhlı birlik harekartına engel teşkil ediyor.

Başlangıç olarak Azez bölgesinde bir harekatın yapılacağı, PKK ve PYD'nin orada ablukaya alınacağı, ve yavaş yavaş harekatın ilerletileceğini düşünüyorum. Bir anda büyük bir harekatın başlayacağını düşünmüyorum.'' şeklilnde sürdürdü.

Beklenen harekatın başlangıç noktası Azez mi olacak? ile ilgili etiketler Mete Yarar Münbiç Afrin Operasyon Fırat Kalkanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.