BDDK'den dikkat çeken karar! Kredi kartlarına taksit sınırlaması getirildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla yapılan taksitli harcamalara ilişkin yeni düzenlemeler getirdi. Karar kapsamında, yurt dışında gerçekleştirilen harcamalara artık taksit yapılamayacak. Peki, yurt dışında kredi kartı ile ödeme nasıl yapılır? İşte detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla yapılan taksitli harcamalara ilişkin yeni düzenlemeler getirdi. Bu çerçevede, yurt dışında gerçekleştirilen havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili harcamalara artık taksit yapılamayacak. Bu adımın amacı, kredi kartı kullanımını daha sürdürülebilir bir şekilde düzenlemek ve finansal dengeyi korumaktır. Bu değişiklikle birlikte, kart sahipleri yurt dışı seyahatlerine yönelik harcamalarını daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

BDDK'den dikkat çeken karar! Kredi kartlarına taksit sınırlaması getirildi!

KREDİ KARTIYLA YURT DIŞI TAKSİTLİ HARCAMALARA SINIRLANDIRMA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son aldığı kararlarla finans sektöründe önemli düzenlemelere imza attı. Yeni kararlara göre, yurt dışında yapılan havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamaları artık kredi kartlarıyla taksitlendirilemeyecek.

Ayrıca, ihtiyaç kredileri ve kredi kartı harcamalarındaki artışı kontrol altına almak amacıyla da önemli adımlar atıldı. Bu doğrultuda, ihtiyaç kredileri, nakit çekim dahil kredi kartı harcamaları ve taşıt kredileri için bankaların sermaye yeterlilik ölçümündeki risk ağırlığı yüzde 50 oranında artırıldı.

Bu kararlar sektör kaynakları tarafından yakından takip ediliyor, çünkü ihtiyaç ve taşıt kredileri ile kredi kartı harcamalarının maliyetinin artacağı öngörülüyor.

HAVAYOLU, SEYAHAT ACENTELERİ VE KONAKLAMA ÖDEMELERİNE DİKKAT 

BDDK'nın bugünkü toplantısında alınan kararlarla, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin 7. fıkrası kapsamında, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitlendirme sürelerinin uygulanmayacağı ve bu harcamalarda taksit seçeneğinin kullanılmayacağı duyuruldu.

Diğer yandan, Bankaların Sermaye Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde alınan kararlarla, ihtiyaç kredileri (kredili mevduat hesapları dahil), bireysel kredi kartları (kredi kartı harcamaları ve nakit çekimleri dahil), binek araç edinimi amaçlı taşıt kredileri ile taşıt teminatlı krediler ve finansal kiralama işlemlerinin risk ağırlıkları Standart Yaklaşım kullanılması durumunda yüzde 150 olarak uygulanacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAPI HEDEFLENİYOR

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, finans sektöründe daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapı oluşturulması hedefleniyor. Bankacılık sektörü ve tüketicilerin, bu değişikliklerin etkilerini yakından takip edeceği belirtiliyor.

YURT DIŞINDA KREDİ KARTI İLE ÖDEME NASIL YAPILIR?

Kredi kartınızı yurt dışında kullanabilmeniz için, öncelikle bankanızla iletişime geçerek kartınızı yurt dışı kullanımına açtırmanız gerekmektedir. Bu sayede kartınızı yurt dışında temassız ödemelerde kolayca kullanabilirsiniz. 

BDDK'den dikkat çeken karar! Kredi kartlarına taksit sınırlaması getirildi! ile ilgili etiketler Kredi kartı Ödeme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.