Bayramdan sonra yasak kalkacak mı? 17 Mayıs tam kapanma bitiyor mu?

Bayramdan sonra yasak kalkacak mı sorusu vatandaşların en çok rağbet gösterdiği konular arasında yer aldı. 17 Mayıs tarihinde sona ermesi beklenen tam kapanma döneminden sonra normalleşme sürecine dönülmesi beklenmekte. Peki, tam kapanma ne zaman bitiyor?

Ramazan ayının sona ermesine az bir zaman kala tam kapanma döneminin de bitecek olması vatandaşların dikkatini çeken ilk konular arasında yerini aldı. Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında alınan tam kapanma kararı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı açıklamalarda bulunmuş ve hemen akabinde de İçişleri Bakanlığı’ndan genelge yayınlanmıştı.

BAYRAMDAN SONRA YASAKLAR BİTİYOR MU?

17 günlük tam kapanma kararı sonrasında 14-15 Mayıs tarihlerindeki vaka sayısı ve hızı, bayramdan sonra alınacak kararlar için etmen bir madde olacak. 17 Mayıs’ta en fazla on bin vaka olması üzerine planlar yapılırken böyle bir durumda kademeli açılma gündeme gelecek. Ancak kalabalıklarla yapılan faaliyetlerin yasağı devam edecek.

Bayramdan sonra yasak kalkacak mı? 17 Mayıs tam kapanma bitiyor mu?

Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlerdeki tam kapatma değerlendirmelerine göre, vakalarda istenen gerileme yaşandığı takdirde 17 Mayıs’tan sonra normalleşme sürecine gidilecek. Son gelen raporlar doğrultusunda can kaybında yüzde 13, ağır hasta sayısında ise yüzde 3 oranında bir azalma yaşanmıştı.

İstanbul’da vaka sayısında yüzde 34, yatan hasta sayısında yüzde 24, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısında ise yüzde 21 oranında haftalık azalma olduğu kaydedildi.

Bayramdan sonra yasak kalkacak mı? 17 Mayıs tam kapanma bitiyor mu? ile ilgili etiketler 17 Mayıs yasak tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.