Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi sonrası Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken mektup: DEM Parti'ye sitem dolu sözler...

Başak Demirtaş'ın Kandil talimatıyla DEM Parti İstanbul adaylığından çekilmesi sonrası, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Adeta DEM Parti'ye sitem eden Demirtaş, "Başak Demirtaş'ın adaylık iradesi sıkılı yumrukları açmak, tokalaşmayı hatırlatmak içindi. Bunun kıymetini anlayamayanlar bundan sonra yumruk yediklerinde ah vah etmesinler en azından." ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DemirtaşBaşak Demirtaş'ın Kandil talimatıyla İstanbul adaylığından çekilmesi sonrası açıklama yaptı. 

Aylar sonra ilk kez mektup gönderen Demirtaş, DEM Parti'ye adeta sitem etti. 

"Başak Demirtaş'ın adaylık iradesi sıkılı yumrukları açmak, tokalaşmayı hatırlatmak içindi." diyen Selahattin Demirtaş, "Bunun kıymetini anlayamayanlar bundan sonra yumruk yediklerinde ah vah etmesinler en azından." ifadelerini kullandı. 

 

Selahattin Demirtaş mektubunda şu ifadeleri kullandı: 

"Lafı hiç dolandırmadan, madde madde anlatayım.

- DEM Parti ile AKP arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum. Ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir. Tüm partiler ülkenin, toplumun sorunlarının çözümü için görüşebilmelidir, konuşabilmelidir. Bu son derece meşrudur, hatta geldiğimiz süreç itibarıyla bir görev, bir sorumluluktur.

"DEM PARTİ, CHP İLE DAHA FAZLA GÖRÜŞMELİ"

- DEM Parti ile CHP arasında basına da yansıyan görüşmeler oldu. Çok daha fazla görüşmeliler, konuşmalılar. Aynı şekilde diğer tüm partiler de birbirleriyle konuşabilmelidir. Bunun aksini savunmak siyasetin doğasına aykırıdır.

"BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIK İRADESİ TOKALAŞMAYI HATIRLATMAK İÇİNDİ"

- Başak Demirtaş'ın adaylık iradesi kamplaştırmayı, kutuplaştırmayı, düşmanlaştırmayı bitirip herkesin herkesle konuşabileceği bir siyasi atmosferi yaratmaya katkı sunma amacıyla yapılmıştı. Halen dağlardan şehirlere gencecik evlatlarımızın cenazeleri gelmeye devam ederken “terörü kınama” korosunun timsah gözyaşları dökmesi dışında, birilerinin elini taşın altına koyması tüm belediye koltuklarından daha değerli değil mi? “Değil” diyenler bundan sonra -inşallah olmaz- asker cenazelerinde tespih boncuğu gibi dizilip boy göstermesinler.

- Başak Demirtaş'ın adaylık iradesi, DEM Parti’nin ısrarla kurmaya çalıştığı üçüncü yol siyasetini görünür kılmak içindi. “Biz koltuk, makam, rant için değil, halkın acil ihtiyacı olan demokrasi, adalet, barış için siyaset yapıyoruz” demek içindi. “Hayır, bu değerler benim belediye koltuğumdan kıymetli değil” diyen varsa bundan sonra adaletten, demokrasiden dem vurmasın.

"BUNDAN SONRA YUMRUK YEDİKLERİNDE AH VAH DEMESİNLER..."

- Başak Demirtaş'ın adaylık iradesi sıkılı yumrukları açmak, tokalaşmayı hatırlatmak içindi. Bunun kıymetini anlayamayanlar bundan sonra yumruk yediklerinde ah vah etmesinler en azından.

- Başak Demirtaş'ın adaylık iradesi, en ağır bedelleri ödemesine rağmen demokrasi ve barış demekten vazgeçmeyen Kürt halkının ve DEM Parti’nin samimi, erdemli duruşunun göstergesiydi. Hayatı boyunca tek bir bedel ödemeden oturduğu yerden “kocası için pazarlık yaptı” diyen ahlak yoksunları, en azından bundan sonra biraz olsun ahlaklı olmaya çalışsınlar.

Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi sonrası Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken mektup: DEM Parti'ye sitem dolu sözler... ile ilgili etiketler Başak Demirtaş Selahattin Demirtaş Kandil İstanbul DEM Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.