Barış Manço neden öldü? Barış Manço'nun grubuna ne oldu?

Bizlere bıraktığı eserleri, sözleri ile unutmadığımız ve severek andığımız Barış Manço neden öldüğü ve Barış Manço’nun grubuna ne olduğu hakkındaki detaylı bilgi haberimizde.

Barış Manço neden öldü, Barış Manço’nun grubuna ne oldu ölüm yıldönümünde merak ediliyor. Şarkıları ile tüm dünyanın sevgisini kazanmış olan değerli sanatçı Barış Manço 1 Şubat 1999 yılında hayata gözlerini yumdu.

Barış Manço neden öldü?

Barış Manço 31 Ocak 1999 gecesi saat 23:30 civarlarında İstanbul'un Moda semtindeki evinde kalp krizi geçirmesi üzerine kaldırıldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'nde aynı gece saat 01:30'da yaşama gözlerini yumdu. Barış Manço’nun daha önce 1983 yılında bir kalp spazmı geçirdiği bilinmektedir. Barış Manço 1991 yılında devlet sanatçısı unvanı aldığından dolayı cenazesi için devlet töreni düzenlenmiştir. Cenaze töreni TRT, Kanal D ve Kanal 6 canlı olarak kesintisiz yayınlanmıştır. STV ve Star televizyonlarında Manço Köşk'ten sevenlerinin düşüncelerini gün boyunca aralıksız paylaşmıştır.

Barış Manço’nun neden öldü? Barış Manço’nun grubuna ne oldu?

Ayrıca Star TV ölümünün hemen öncesinde çekilen bir röportajını sevenleri için yayımlamıştır. 3 Şubat 1999 tarihinde üzerinde Galatasaray bayrağı da bulunan Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirilerek cenaze töreni düzenlenmiştir, ardından Levent Camisi'nde cenaze namazı kılınarak, Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir. Barış Manço’nun mezarına "Gesi Bağları" yorumundan ötürü Kayseri'nin Gesi beldesinden alınarak getirilen toprak da eklenmiştir. Ölümünün duyulmasının üzerine Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bazı siyasetçiler başsağlığı mesajı yayımladılamışlardır.

Barış Manço vefatından önce müzik hayatının 40 yılını anlatan 40. yıl şarkısını bestelemiş ancak sözlerini tamamlamayı başaramamıştır. Bu şarkının da bulunduğu Mançoloji 1999 yılında yayımlanarak, 2,6 milyon satmıştır. O yılın en çok satan albümü olmuştur. Daha sonra 2002 yılında Yüreğimdeki Barış Şarkıları adında bir anma albümü daha düzenlenmiştir.

Barış Manço’nun neden öldü? Barış Manço’nun grubuna ne oldu?

Barış Manço’nun grubuna ne oldu?

Manço'nun ölümüyle Kurtalan Ekspres grubu yeni albüm çalışması yapmayarak yaklaşık iki yıl boyunca Barış Manço için düzenlenen birçok anma konserine katılmıştır. Önemli bir solisti kaybeden grup, 2003'ün Ekim ayında ilk solo albümü olan 3552'yi çıkarmıştır.

Barış Manço neden öldü? Barış Manço'nun grubuna ne oldu? ile ilgili etiketler Barış Manço neden oldu grubuna ne oldu ölüm yıldönümü ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.