Bankalar 9 gün kapalı mı? 8-9 Nisan Pazartesi / Salı bankalar açık mı?

Bayram tatili başlıyor. Özel ve kamu da bayram tatili 9 gün olacak mı? Bankalar özel sektöre mi giriyor? Bankalar kaç gün kapalı? 8-9 Nisanda bankalar açık mı olacak kapalı mı? İşte bankalarda işlemleri olanların en çok merak ettiği sorunun yanıtı...

Bayram tatili 9 gün olarak açıklandı. Kamuya 9 gün tatilin ilan edilmesiyle vatandaşlar banka işlemleri için merak ettikleri "bankalar kaç gün tatil" sorusuna yanıt aramaya başladı. Birçok kişi bankaların çalışma günlerini sorgulamaya başladı bile. Ramazan Bayramı'nda gözler bankaların çalışma durumuna çevrildi. Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihi itibariyle başlayacak. Peki, Pazartesi ve Salı günü (8-9 Nisan) bankalar açık mı, bankalar arefe günü çalışıyor mu? 

"Bayramda bankalar açık mı?", "8 Nisan ve 9 Nisan arefe günü bankalar kaça kadar açık?" sorusunun yanıtları yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesinde araştırılıyor. 

BANKALAR 8 NİSAN'DA KAPALI MI?

Bankalar 8 Nisan Pazartesi günü açık olacak. Bankalar 9 Nisan Salı günü (arefe günü) yarım gün açık olacak. Bankalar özel sektör olduğu için idari izin kapsamında yer almıyor.

Bankalar Borsa İstanbul’a göre çalışması nedeniyle 9 günlük tatilin dışında kalıyor.  Yani, özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak.

Bayram boyunca hastane, kargo firmaları ve bankalar kapalı olacak.

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bayram dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü idari izin olarak kararlaştırıldı.

Buna göre; Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek.

 

Bankalar 9 gün kapalı mı? 8-9 Nisan Pazartesi / Salı bankalar açık mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.