Ballı Mahmudiye tarifi! Yapılışı nasıl? Malzemeleri neler? MasterChef Eslem ballı mahmudiye yapılışı

MasterChef Türkiye'deki dokunulmazlık yarışında bal ve susamlı yemek olarak Ballı Mahmudiye yapan Eslem, dokunulmazlık yarışında öne geçti. Ballı Mahmudiye tarifi! Yapılışı nasıl? Malzemeleri neler? MasterChef Eslem ballı mahmudiye yapılışı izle! Ayrıntılar bu haberde...

MasterChef olmak için yarışan adaylar, TV 8'de yayınlanan 15. bölümde dokunulmazlık için bal ve susamla imtihana girdi. Eslem'in yarışmada yaptığı Ballı Mahmudiye tarifi! Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? MasterChef Eslem ballı mahmudiye yapılışı izleme linki ve tarifin detayları haberimizde sıralandı.

Ballı Mahmudiye tarifi! Yapılışı nasıl? Malzemeleri neler? MasterChef Eslem ballı mahmudiye yapılışı

TV 8'de Masterchef Türkiye'nin 15. bölümünde dokunulmazlık yarışına katılan Eslem, Ballı Mahmudiye yaptı. Bal ve susamın ön plana çıktığı bir yemeği 30 dakikalık sürede yapan Eslem, Osmanlı mutfağından olan Ballı Mahmudiye'nin altına koyduğu fesleğenli kıtır tart ile fark yarattı ve bu yemekle dokunulmazlığı kazanan isim oldu. Seyirciler, BallI Mahmudiye'nin hikayesini ve tarifini araştırıyor.

Osmanlı Saray Mutfağı'nda II. Mahmut’un en sevdiği yemek olarak bilinen ve adını da buradan alan Ballı Mahmudiye, Topkapı Sarayı’nın vazgeçilmez kış yemekleri arasında yer alır.

MASTERCHEF ESLEM - BALLI MAHMUDİYE YAPILIŞI İZLE

İlk olarak Edirne Sarayı’nda 1539 tarihli bir ziyafet menüsünde yer alan bu özel yemeğin tarifi de şöyle...

BALLI MAHMUDİYE TARİFİ
MALZEMELER
500 gr kemikli tavuk but
500 gr tavuk göğüs eti
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı bal
100 gr kuru kayısı
100 gr badem
50 gr kuru üzüm
Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
1 limon
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Yarım litre tavuk suyu
4~5 dal dereotu veya maydanoz

NASIL YAPILIR?
Tavuk etlerini bol suyla içine biraz tuz ekleyerek haşlayın. Haşladığınız suyu ayırın. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırın. Yağı geniş bir tencereye alın. Haşlanmış tavuk etlerini ekleyip pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın. Soğanı küp küp doğrayıp ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra kabuklarını soyun ve tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

 

 

 

Ballı Mahmudiye tarifi! Yapılışı nasıl? Malzemeleri neler? MasterChef Eslem ballı mahmudiye yapılışı ile ilgili etiketler ballı mahmudiye tarif nasıl yapılır? malzemeler neler masterchef eslem ballı mahmudiye izle
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.