Aysel Demirel kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Ayel Demirel,Özel Hukuk Ana Bilim dalında bir yıl yüksek lisans eğitimi almıştır.Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.Demirel'in yaşamı merak ediliyor. Peki Aysel Demirel kimdir? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Aysel Demirel kimdir? 1996 yılında avukatlık stajını tamamlamış, 1997 yılından bu yana İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak kurucusu bulunduğu AveNu Hukuk Bürosunda serbest avukatlık ve hukuki danışmanlık yaptı. Peki Aysel Demirel kimdir? Kaç yaşında? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Aysel Demirel kimdir?

AYSEL DEMİREL KİMDİR?

Aysel Demirel 27 Kasım 1968 tarihinde doğdu.Türk avukat.

Bursa İmam Hatip Lisesi'ni, Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü'nü bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1994 yılında mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında bir yıl yüksek lisans eğitimi almıştır.

1996 yılında avukatlık stajını tamamlamış, 1997 yılından bu yana İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak kurucusu bulunduğu AveNu Hukuk Bürosunda serbest avukatlık ve hukuki danışmanlık yapmıştır. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 26 Ekim 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu asıl üyeliğine seçilmiş olup HSYK 3. daire üyeliği görevini sürdürmüştür. Türkiye'nin ilk başörtülü HSYK üyesi olmuştur. 2017'deki halkoylaması sonucu HSYK üyeliği görevi sona ermiş ve 19 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay üyeliğine atanmıştır.


HSYK

MİSYON

Adil yargıyı tesis etmek üzere, hâkimler ve savcılarla ilgili işlemleri, hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile hâkimlik ve savcılık teminatı esaslarına göre yerine getirmektir.

VİZYON

Adil, bağımsız, tarafsız, güvenilir ve etkin yargının teminatı.

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliğine göre;

Hâkimler ve Savcılar Kurulu onüç üyeden oluşur; iki daire halinde çalışır. Kurulun Başkanı Adalet Bakanıdır. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kurulun tabiî üyesidir. Kurulun, üç üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, bir üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay üyeleri, bir üyesi Danıştay üyeleri, üç üyesi nitelikleri kanunda belirtilen yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilir.

HSK'nın Genel Sekreterlik ve Teftiş Kurulu olmak üzere iki hizmet birimi bulunmaktadır. Kurulun sekreterya hizmetleri Genel Sekreterlik tarafından yerine getirilmektedir. Teftiş Kurulu, Başkanın gözetiminde Kurul adına görev yapmaktadır. Genel Sekreterlik ve Teftiş Kurulu bürolar şeklinde teşkilatlanmıştır.

Aysel Demirel kimdir? ile ilgili etiketler aysel demirel kimdir kaç yaşında ne iş yapıyor
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.