Avantür Ne Demek? TDK'ya göre Avantür ne anlama geliyor?

Gündelik dilde sıklıkla kullanılmayan ancak sosyal medya ve internette karşımıza çıkan kelimelerden Avantür, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türk Dil Kurumu internet sitesinde de yer verilen Avantür özellikle macera sevenlerin aşina olduğu sözcüklerdendir. Peki TDK'ya göre Avantür ne anlama geliyor?

Türk Dil Kurumu'na göre Avantür ne demek merak ediliyor. Günlük hayatta kullanılan ancak anlamı konusunda tartışmalar yaşanan sözcüklerden avantürk sözcüğü hakkında detaylar haberimizde.

AVANTÜR NE DEMEK?

Özellikle Yeşilçam filmleri döneminde macera, gerilim ve bazı süper kahraman film türlerine verilen ortak isim olan avantür macera demektir.

Fransızcadan dilimizde geçmiş olan avantür kelimesinin bazı anlamları da vardır. Saçma, absürt ve yersiz anlamlarında da kullanılan avantür serüven anlamına da gelir.

 

Avantür Ne Demek? TDK'ya göre Avantür ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu avantür ne demek avantür ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.