Ataşehir'de fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? 2023 Ataşehir deprem riski haritası

Ataşehir deprem riski haritası ile burada yaşayan vatandaşlar Ataşehir deprem bölgesi mi, fay hattı var mı gibi soruların yanıtlarını arıyor. İBB tarafından hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı içerisinde Ataşehir ilçesindeki deprem riski raporu sorgulama bilgileri yer aldı.

Ataşehir deprem riski haritasında fay hattının nerelerden geçtiği ve hangi mahalle, cadde ve sokakların daha riski hangilerinin daha güvenli olduğu İBB tarafından hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı içerisinde yerini aldı.

İstanbul'da deprem riski düşük ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent

İstanbul'da deprem riski orta dereceli ilçeler ve semtler; Üsküdar Çukuru, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı

İstanbul'da deprem riski yüksek ilçeler ve semtler; Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere

Ataşehir İlçesi Hakkında Bilgi

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Ataşehir ilçesi Kocaeli Yarımadası'nın batı kısmında yer almaktadır. 2008 yılında Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar'dan bâzı mahallelerin içine katılmasıyla ilçe statüsü kazanarak İstanbul'un 39 ilçesinden biri olmuştur.

Ataşehir fay hattı deprem risk haritası

Güneybatıdan Kadıköy, batıdan Üsküdar, kuzeyden Ümraniye, doğudan Sancaktepe ve güneydoğudan Maltepe ilçeleriyle çevrili olan Ataşehir ilçesinin nüfusu 2019 itibarıyla nüfusu 425.094’tür ve 17 mahalleye sahiptir.

Ataşehir'de Fay Hattı Var Mı, Nerelerden Geçiyor?

7.5 büyüklüğündeki senaryo bir İstanbul depreminde; Ataşehir’deki binaların ortalama %63’ünün hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %24’ünün hafif, %10’unun orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Ataşehir’de, analiz edilen toplam bina sayısı 27.583’tür. Senaryo depreminde, Ataşehir’deki binaların ortalama %12’sinin (yaklaşık 3.350 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin edilmektedir. Yaklaşık 24.233 binanın ise, hasarsız veya hafif hasarlı olması beklenmektedir.

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Ataşehir’de ortalama 89 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 47 kişinin ağır yaralanabileceği ve 330 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

Ataşehir olası bir İstanbul depreminde, orta dereceli deprem riski taşıyan ilçeler arasındadır.

Ataşehir Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı için tıklayınız

Ataşehir'de fay hattı var mı, nerelerden geçiyor? 2023 Ataşehir deprem riski haritası ile ilgili etiketler Ataşehir İstanbul deprem
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.