ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

YSK'nın açıklamalarına göre İkinci tura giden Cumhurbaşkanı seçimi akıllarda bazı soru işaretleri getirdi. Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği bir çok seçmen tarafından merak ediliyor. Peki ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? 2. turda Sinan Oğan kimi destekleyecek? Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA ittifakı kime destek verecek? Sinan Oğan, Erdoğan'ı mı yoksa Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyecek? İşte detaylar...

ATA İttifakı'nın seçimlerin ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı mı yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceği bir çok seçmen tarafından araştırılıyor. Peki ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? 2. turda Sinan Oğan kimi destekleyecek? Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA ittifakı kime destek verecek? Sinan Oğan, Erdoğan'ı mı yoksa Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyecek? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 64 milyon seçmen 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi için sandığa gitti. YSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin olan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan % %49,52, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88 ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy aldı. Cumhurbaşkanı adayları %50 barajını aşamadığından dolayı seçim 2. tura gitti. Sonuçlara göre ATA İttifakı'nın kime destek vereceği ise merak konusu oldu. Peki ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimi destekleyecek?

ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

SİNAN OĞAN KİMİ DESTEKLEYECEK?

2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilen Oğan, 2015 yılında partisinden ihraç edilmişti. ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde %5.1 oy alarak dikkatleri üstüne çekti. Seçimi ikinci tura bıraktığını söyleyen Sinan Oğan, Cumhur veya Millet İttifakı arasında kimi destekleyeceği ise merak konusu oldu. Sinan Oğan ise bu konuda henüz kararının net olmadığını söyleyerek destek için şartlarını açıkladı;

- İlk şartımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleriyle ve bilimum her türlü terör örgütüyle kesintisiz mücadele bizim olmazsa olmazımızdır.

- İkinci şartımız sığınmacıların bir takvim çerçevesinde geri gönderilmesi. Seçilmediğimiz için 1 sene diye dayatmanın manası yok. Biz seçilsek bizim takvimimiz 1 seneydi. Bunu bir takvime bağlamak gerekiyor.

- Üçüncü şartımız HDP ve HÜDA PAR'ın kurulacak müstakbel hükümet nezdinde görev verilmemesi ve bu sürecin dışında tutulmaları. Dördüncü şartımız anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddesine asla dokunulmayacağının garanti edilmesi gibi Türk milletinin ortak talebi olan bu talepleri her iki tarafça kabul edileceğini düşünüyorum.

- HÜDA PAR ayrı bir parti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde etkisi olacağını düşünmüyorum. HÜDA PAR'a görev vereceklerini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin orta yerinde HÜDA PAR ve HDP'nin olması abesle iştigal olur. Biz orada olmayız. Milletvekilliklerini iptal etme şansımız yok ama hükümette yer verilmesini önleme şansımız var. HÜDA PAR'lı veya HDP'li bakan olmasını istemem.

- HDP'nin Kürtleri tamamını temsil ettiğini düşünmüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek Kürt seçmene ben niye karşı olayım? Seçmen parlamentoda şu partiden yapıp cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu'ndan yana yaptıysa niye karşı olayım.

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 2. turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? - Resim : 2

SİNAN OĞAN 2. TURDA ERDOĞAN'I MI YOKSA KILIÇDAROĞLUNU MU DESTEKLEYECEK?

22 Mayıs saat 17.30 itibarıyla açıklama yapan, dağılan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan,  2. turda Erdoğan'ı destekleyeceğini vurguladı. 

ATA İTTİFAKI KİMİ DESTEKLEYECEK?

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nden oluşan ATA İttifakı, 2. turda kimi destekleyeceği konusunda şartlarını şu şekilde açıkladı;

"Bu seçimlerin sonucu, HDP'nin ve HÜDAPAR'ın Türk siyasetinin kilidi, anahtarı olma isteklerinin reddedilmiş olmasıdır. Cumhur ve Millet ittifaklarına oy vermeyen Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmenin oy vermiş olduğu ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın etrafında toplanan oylar, seçimin ikinci tura kalmasını sağlamıştır. Seçimden önce bize çok ağır eleştiriler yapılmıştı ve bu ağır eleştirilerin ne kadar haksız olduğu ortaya çıkmıştır. Eğer ATA İttifakı Sinan Oğan'ı aday çıkartmamış olsaydı bugün seçim tamamlanmış olurdu. Erdoğan'ın kazandığı bir seçim olurdu. Bu seçimin ikinci tura kalmış olması; Sinan Oğan'ın, ATA İttifakı'nın yürütmüş olduğu ‘Ne Kandil Dağı, ne domuz bağı' çerçevesine oturduğu kampanyanın neticesidir. Herkes şunu görmeli: Türk milliyetçiliğini tasfiye ederek Türkiye'de yapmanız mümkün değil. Biz de bunu ortaya koymuş olduk. Şimdi siyaset bu çerçevede yeniden şekilleniyor." -Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ

Ayrıca Özdağ, "Biz de dün Sinan Bey ve ATA İttifakı mensubu siyasi partilerin genel başkanlarıyla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Değişik ihtimaller tartışıldı. Önemli olan burada bizim ilkelerimizin ne olduğu. Biz ilkelerimizi seçim sürecinin başında vaaz etmiştik zaten. Bu çerçevede o ilkelere sadık kalarak ikinci tura giderken bu ilkeleri tekrarlayarak pozisyonumuzu tekrar kamuoyu ile paylaştık." dedi.

ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? - Resim : 3

ATA İttifakı'nın bileşeni Adalet Partisi Genel Başkanı, ATA İttifakı'nın dağıldığını açıklamasının ardından Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtti.

Yarın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, Adalet Partisi'nin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu ile mutabakat imzalayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı ile anlaşmaya vardı.

ATA İttifakı ve Sinan Oğan kimi destekleyecek? Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? ile ilgili etiketler Sinan Oğan Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan