ATA AÖF vize sınav tarihleri açıklandı!

ATA AÖF - Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde bir eğitim – öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı ve bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Sınavlar ülke çapında gözetim altında merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir. ATA AÖF - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ATA AÖF Akademik başvuru ve sınav takvimi belli oldu. Takvimde yer alan başvuru ve sınav başlıkları; lisans tamamlama, yatay geçiş başvuruları, ikinci üniversite için ön kayıt ve kesin kayıtlar, ATA AÖF Güz Yarıyılı ders kayıtları, ATA AÖF Ara Sınavlar (Vize), Yarıyıl Sonu Sınavı (Final), Bütünleme Sınavı, Bahar Yarıyılı ders kayıtları, ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize), Yarıyıl Sonu Sınavı (Final), Mezuniyet Üç Ders Sınavı olarak sıralandı. Her bir sınav sürecinin başvuru ve sınav tarihleri şimdiden planlanarak adaylara sunuldu. ATA AÖF - Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nedir? ATA AÖF sınav takvimi.

Atatürk Üniversitesi tarafından 2017/2018 Eğitim ve Öğretim yılı Akademik Takvimi resmi olarak duyuruldu. Atatürk Üniversitesi bünyesinde eğitim veren farklı fakülteler için belirlenen Akademik Takvimi sizin için bir araya getirdik. ATA AÖF Akademik Takvim, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2017-2018 kayıt, ara sınav tarihleri, yarıyıl sonu sınav tarihleri, bütünleme sınav tarihleri, tek ders sınav tarihleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.ATA AÖF - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ATA AÖF Akademik başvuru ve sınav takvimi belli oldu. Takvimde yer alan başvuru ve sınav başlıkları; lisans tamamlama, yatay geçiş başvuruları, ikinci üniversite için ön kayıt ve kesin kayıtlar, ATA AÖF Güz Yarıyılı ders kayıtları, ATA AÖF Ara Sınavlar (Vize), Yarıyıl Sonu Sınavı (Final), Bütünleme Sınavı, Bahar Yarıyılı ders kayıtları, ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize), Yarıyıl Sonu Sınavı (Final), Mezuniyet Üç Ders Sınavı olarak sıralandı. Her bir sınav sürecinin başvuru ve sınav tarihleri şimdiden planlanarak adaylara sunuldu. ATA AÖF - Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nedir? ATA AÖF sınav takvimi belli oldu mu? Detaylar haber özette...

aAf

İŞTE SINAV TAKVİMİ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ATA AÖF Akademik Takvim belli oldu. Buna göre Sağlıkta Lisans Tamamlama Başvuruları 24 Temmuz - 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıldı. ÖSYS İle Yerleştirmelerde E-Devlet Kayıtları 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında, elden kayıtlar ise 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı akademik takvimi açıklandı. Yayınlanan akademik takvimde yeni kayıt olacak öğrencilerin kayıt tarihleri, kayıt yenileme ve ders seçimi tarihleri, güz ve bahar yarıyılı sınav tarihleri gibi bilgilere yer verildi.

Yatay Geçiş Başvuruları (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) 1-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında, AGNO ile başvuru 21-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıldı ve sonuçlar 8 Eylül 2017 tarihinde açıklandı..

Yatay Geçiş için Kesin Kayıtlar 11-12 Eylül 2017 tarihleri arasında, Yedek Kayıtlar 14-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapıldı. İkinci Üniversite için ön kayıtlar 8 Mayıs 2017 tarihinde başladı ve 8 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. Kesin kayıtlar ise 21 Ağustos - 8 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı.

Uluslararası Öğrenci (Sınavsız) Kayıtlar 25 Eylül - 8 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı.

ATA AÖF Güz Yarıyılı ders kayıtları 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı.

Ders kayıtları (mazeretli) 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında, eğitim-öğretim dersler 9 Ekim 2017 - 12.01.2018 tarihleri arasında yapılacak.

ATA AÖF Ara Sınavlar (Vize) 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında, Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 20-21 Ocak 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. Bahar Yarıyılı ders kayıtları 29 Ocak - 4 Şubat 2018 tarihleri arasında, ders kayıtları (mazeretli) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında, eğitim-öğretim (dersler) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize) 24-25 Mart 2018 tarihleri arasında, Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında, Mezuniyet Üç Ders Sınavı ise 29 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.

aAf_sAnav_takvimi

AÖF AÇIK UÇLU SORU NEDİR?

“Öğrencilerimizin kendi cümleleriyle bilgilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak bu sorular, 4 yanlış 1 doğru uygulaması kapsamında yer almayacak. Kısa cevaplı sorular cevabı yalnızca bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Bir romanın yazarının ya da bir anlaşmanın tarihinin yoklandığı sorular kısa cevaplı sorulara örnek olarak verilebilir. Kısa cevaplı soruların her birinin puan değeri birçoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır. Açık uçlu sorular ise, öğrencilerin kitapta yer alan bilgileri organize etme becerilerini ölçmeye yönelik olacaktır. Açık uçlu sorunun cevabı bir veya iki paragraf olabilecektir. Bir tarihsel dönemin özelliklerini yazmak, iki düşünürün bir olaya ilişkin görüşlerini kıyaslamak, iki roman yazarının üsluplarını belli bir açıdan karşılaştırmak açık uçlu sorulara örnek olarak verilebilir. Bu soruların cevapları aslında kitapta yer almaktadır. Öğrencilerden beklenen kitapta yer alan cevabı yapılandırmalarıdır. Bu nedenle açık uçlu sorulara biz yapılandırılmış cevaplı sorular demeyi tercih etmekteyiz. Her öğrenci istenen bilgiyi zihninde farklı şekilde yapılandırmış olabilir. Biz olası tüm yapılandırmaları önceden hazırladığımız ve adına rubrik denen standart puanlama anahtarlarıyla eşleştirerek puan vereceğiz. Böylece öğrenciler, sahip oldukları bilgi düzeyine göre doğru-yanlış yaptı şeklinde değil; bilgi sahibi olmama durumundan konuya tam hakim olma durumuna göre puan alabilecektir. Bu durumun öğrencilerimizin bilgilerini gerçeğe daha yakın ölçmemizde yardımcı olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca bu soru türlerinin öğrencilerimizin biraz bile bilgi sahibi olsalar puan alabilmelerini sağlayacağını düşünüyoruz.”

AÇIK UÇLU SORULAR HANGİ DERSLERİ KAPSAYACAK

“Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır”

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ

Bahar döneminde vizeler 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) finnaller de 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2016 2017 eğitim ve öğretim yılının sınavları bittikten sonra tek ders sınavı 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü yapılacak.

YAPILACAK ÖDEMELER NELERDİR?

Öğrencilerimizin yerleştirildikleri programa kayıt yaptırabilmeleri için ödemeleri gereken ücret Açıköğretim Materyal Ücreti’dir. Bu ücret programların özelliklerine bağlı olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

afA

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAKTIR?

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim Materyal Ücreti ile ilgili ödemeleri Güz ve Bahar Yarıyılı başlarında yapacaklardır.

ÖDEMELER HANGİ BANKAYA VE HANGİ HESAPLARA YAPILACAKTIR?

Ek yerleştirme için Ödemeler, T.C. Kimlik numarası belirtilerek, herhangi bir Vakıfbank şubesine yapılmalıdır

ÖDEMELER İÇİN HESAP NUMARASI VAR MI?

Bankaya herhangi bir hesap numarası belirtmenize gerek yoktur. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenim ücretlerinin ödeneceği ifade edilerek T.C. Kimlik numarası belirtildiğinde ödenmesi gereken miktar banka tarafından size bildirilecektir.

ÖDEMELER YALNIZCA VAKIFLAR BANKASININ ŞUBELERİNE Mİ YAPILABİLECEKTİR?

Ödemeler Vakıflar Bankası Şubeleri aracılığı ile yapılabileceği gibi Vakıflar Bankası ATM’lerinden, İnternet Bankacılığı ile havale yapılarak veya Vakıfbank Telefon Bankacılığı ile de yapılabilecektir. Bulunduğum yerleşim biriminde Vakıflar Bankası yok.

ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

Vakıflar bankası internet bankacılığı aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir bankadan hesaba havale gibi bir uygulama söz konusu olmayacaktır.

AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ NASIL İŞLER?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNİN DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN BİR FARKI YADA EKSİĞİ VAR MIDIR?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNE NASIL GİRİLİR?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.