Aşure günü ne zaman, hangi gün? Muharrem ayında oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Muharrem ayı 30 Temmuz itibariyle başladı. Peki, Muharrem ayının onuncu günü olarak kabul edilen aşure günü hangi tarihe denk geliyor?

Muharrem ayında oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman? Dini günler takvimine göre Muharrem ayı 30 Temmuz'da başladı. Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak ise, müstehabtır. Peki, hangi günler oruç tutulur?

2022 AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem ayının onuncu günü olarak kabul edilen Aşure günü bu yıl 8 Ağustos 2022 Pazartesi gününe denk geliyor.

MUHARREM AYINA ÖZGÜ BİR NAMAZ VE ORUÇ VAR MI?

Mübarek gün ve gecelerde farz, vacip hükmünde bağlayıcı özel bir ibadet şekli yoktur. Sahih kaynaklarda Muharrem ayına özel bir nafile namazın olduğuna dair herhangi bir rivayet mevcut değildir.

Mübarek gün ve gecelerde kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Ayrıca Kur’an okumak ve anlamak, dinî eserlerden istifade etmek, zikir ve salavatla meşgul olmak da unutulmamalıdır.

Muharrem ayı içerisinde oruç tutmak ise, müstehabtır. Bu ayın başında, sonunda veya ortasında yani 13, 14, 15’inci günlerinde ya da 9, 10 veya 10 ve 11’inci günlerinde oruç tutulabilir.

 

Aşure günü ne zaman, hangi gün? Muharrem ayında oruç tutulur mu? ile ilgili etiketler aşure günü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.