Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır 2023?

Temmuz 2023 ayına çok kısa bir süre kala, gözler asgari ücret zammına çevrildi. Bu çerçevede, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır 2023? Ayrıntılar haberimizde...

2023 asgari ücret zammına yönelik detaylar belli oluyor. Her yıl, yeni asgari ücreti belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücret ara zammını belirlemek için toplanacağı tarih belli oldu. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır 2023? Detaylar haberimizde... 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır 2023?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Her yıl asgari ücrette yeni tutarı belirlemek için toplanan asgari ücret tespit komisyonunun, yeni asgari ücret ara zammı için toplanacağı tarih açıklandı. Gerçekleştirilmesi planlanan 3 toplantının ardından ise yeni asgari ücret miktarı belli olacak.

Milyonlarca vatandaşın gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda... Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağını açıkladı.

Buna kapsamda; Asgari ücret tespit komisyonu 13 Haziran 2023 Salı günü toplanacak. En geç Temmuz ayında ise yeni asgari ücret miktarının açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada;  görüşmenin verimli geçtiğini vurgulayarak, "Arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanır 2023? ile ilgili etiketler asgari ücret tespit komisyonu asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.