Asgari ücret kaç lira olacak? Abdulkadir Selvi açıkladı...

Türkiye'de çalışan kesimin gözü bugün açıklanacak asgari ücret rakamlarında... Bu konuda Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den de önemli bir kulis bilgi geldi. Selvi, asgari ücret için konuşulan rakamı köşesinde paylaştı...

Yaklaşık 7 milyon işçiyi ilgilendiren asgari ücrette zam kararının bugün açıklanması bekleniyor.

Türkiye'nin ana gündemini oluşturan asgari ücrete ilişkin olarak 3 toplantı geride bırakıldı. Bugün gerçekleşecek 4. toplantıda ise nihai karar açıklanacak.

Kritik toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücretin "ciddi oranda" artacağına yönelik mesajlar geldi.

Bu konuda bir kulis bilgisi de Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den geldi.

Selvi köşesinde edindiği bilgileri şöyle aktardı;

 "Asgari ücretin bugün açıklanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız” dedi. Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Asgari ücret kaç lira olacak? Abdulkadir Selvi açıkladı... ile ilgili etiketler asgari ücret Abdulkadir Selvi zam
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.