Arnavutluk asgari ücret ne kadar 2023?

Arnavutluk, Adriyatik Denizi ve İyon Denizi'ne kıyısı bulunan bağımsız ve demokratik bir ülkedir. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala 2023 yılında asgari ücret miktarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Arnavutluk asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

Yunanistan'ın kuzeyinde yer alan Arnavutluk, tarihi, mimarisi ve kumsallarıyla da görülmeye değer bir yapıya sahiptir. 2023 yılına girmemize sayılı günler kala yeni yılda asgari ücret zamlarının ne kadar olacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. 2023'de asgari ücret miktarı merak edilen ülkelerin başında da Arnavutluk geliyor. Peki, Arnavutluk asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Arnavutluk asgari ücret ne kadar 2023?

Arnavutluk’da asgari ücret 29650 Lek’dir. Bu da Türk Lirasına çevrildiğinde 4422 TL’ye tekabül etmektedir. Bu yüzden ülkemiz ile karşılaştırıldığında yaklaşık olarak aynı asgari ücreti almaktadırlar.

Arnavutluk ekonomisi merkezi bir ekonomiden piyasaya dayalı bir ekonomiye geçmiştir. Gelir açısından oldukça iyi durumdadır. Bunun yanında ülkenin önemli sorunlarından biri de ülkedeki altyapının zayıf olmasıdır. Yolların çoğunda iyileştirme yapılmasına rağmen halâ kötü durumdadır. Bunlara bağlı olarak yiyecek içecek, yakıt, konaklama ve diğer masraflar göz önünde bulundurulduğunda Arnavutluk Yaşam Maliyeti dışarıdan gelen bir insana göre bir hayli yüksek. Fakat orada yaşayan insanlar geçimini sağlayabilmektedir.

Arnavutluk asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Arnavutluk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.