Arife günü mezarlık ziyareti yasak mı? Bayramda mezar ziyaretlerinden kimler muaf?

Tam kapanma döneminde Arife ve Ramazan Bayramında mezar ziyaretlerine gitmek isteyen vatandaşlar ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan bir genelge yayınlandı. Peki, Arife ve bayramda mezarlık ziyareti yasak mı?

Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşılırken vatandaşlar kabristan ziyareti yapıp dua etmek istiyor. Son gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması ise uygulanmaya devam ediyor.

Tam kapanma tedbirleri kapsamında geçirilecek olan bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerine dair yasaklar ise araştırılıyor.

BAYRAMDA MEZARLIK ZİYARETLERİ YASAK MI?

Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Defin işlemleri bu süreçte devam ettiği için mezarlıklar açık.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şehit ailelerinin, arife ve Ramazan Bayramı'nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağını söyledi.

- Şehit aileleri, Arife ile Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

- Bayram öncesinde valilik/kaymakamlıklar tarafından ilgili kurumlarla koordineli şekilde tüm şehit mezarlarının bakım/onarım çalışmaları ile temizlik işleri tamamlanacak.

- Şehit aileleri kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.

- Vali ve kaymakamların koordinasyonunda il/ilçe emniyet müdürlükleri veya jandarma komutanlıkları tarafından illerinde/ilçelerinde bulunan şehit aileleri ile önceden irtibat sağlanacak ve gerekli durumlarda şehit ailelerinin kabristan ziyaretleri için ulaşım aracı ve refakatçi personel görevlendirmesi yapılacak.

- Din görevlilerince şehitliklerde dua okunması için valilik/kaymakamlıklar tarafından il/ilçe müftülükleri ile gerekli koordinasyon sağlanacak.

- Şehit ailelerinin, şehitlik ziyaretlerinin huzur içerisinde gerçekleştirilebilmesi için vali ve kaymakamlar ile kolluk birimlerince gerekli hassasiyet gösterilecek.

Arife günü mezarlık ziyareti yasak mı? Bayramda mezar ziyaretlerinden kimler muaf? ile ilgili etiketler bayram Mezarlık Ramazan Bayramı mezar ziyareti muaf arife şehitlik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.