Arefe günü kargolar ve PTT çalışıyor mu? Arefe günü (Arife) kargolar ve PTT açık mı, kapalı mı?

Ramazan Bayramı'nın kutlamamasının üzerinden 2 aydan fazla geçmesiyle beraber yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek. Bayramı çok kısa bir süre merak edilen konulardan bir tanesi de 8 Temmuz Cuma günü yani Arefe günü kargoların ve PTT'nin çalışıp çalışmadığı oldu. Peki, Kargolar ne zaman bayram tatiline giriyor? Arefe günü PTT açık mı, kapalı mı?

9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi 8 Temmuz Cuma günü kargoların ve PTT'nin çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Önemli bir kargo vermek isteyen ya da kargo bekleyen kişiler "Arefe günü kargolar çalışıyor mu?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 8 Temmuz Cuma Arefe günü kargolar ve PTT açık mı, kapalı mı?

AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Bilindiği üzere 9 Temmuz Cumartesi günü Kurban Bayramı kutlanacak. 9 günlük idari izin ilan edilen Kurban Bayramı dolayısıyla Arefe günü de yarım gün tatil sayılacak. Bu doğrultuda 8 Temmuz Cuma yani Arefe günü kargolar yarım gün hizmet verecek. Bazı markaların inisiyatife göre tam gün hizmet verebileceğini de belirtmekte fayda var.

Kargolar bayram boyunca resmi tatilde olacağı için bir sonraki işlem günü olan 13 Temmuz 2022 Çarşamba gününe kadar kapalı olacak.

AREFE GÜNÜ PTT ÇALIŞIYOR MU, KAÇA KADAR AÇIK?

Arefe Günü PTT yarım gün çalışacak. Buna göre 8 Temmuz Cuma günü PTT saat 09:00 ile 12:30 saatleri arasında hizmet verecek. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte PTT'ler 18 Temmuz'da hizmet vermeye başlayacak.

Arefe günü kargolar ve PTT çalışıyor mu? Arefe günü (Arife) kargolar ve PTT açık mı, kapalı mı?

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili kaç gün sorusunun yanıtı, Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında belli oldu. Bu yıl Kurban Bayramı tatili 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 17 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek. Vatandaşlar 9 günlük bir tatil yapacak.

Arefe günü kargolar ve PTT çalışıyor mu? Arefe günü (Arife) kargolar ve PTT açık mı, kapalı mı? ile ilgili etiketler PTT arefe
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.