Araç plakası kaybolduğunda ne yapılmalı?

Araç plakası, bir aracın kime ait olduğunu gösteren ve bulundurulması zorunlu olan en önemli parçadır. Vatandaşlar, araç plakasının kaybolması durumunda ne yapılabileceğini büyük bir merakla araştırıyor. Peki, araç plakası kaybolduğunda ne yapılmalı? Ayrıntılar haberimizde...

Plaka; bir aracın kimliğini oluşturan ve aracın tanınması konusunda kişilere yardımcı olan en önemli vasıtalardan biridir. Araç plakası kaybolduğunda ise, çeşitli belge ve başvuru süreçleriyle sorunu çözebilirsiniz. Peki, araç plakası kaybolduğunda ne yapılmalı? Detaylar haberimizde... 

Araç plakası kaybolduğunda ne yapılmalı?

ARAÇ PLAKASI KAYBOLDUĞUNDA NE YAPILMALI?

Plakasının çalındığını düşünen kişiler öncelikle şikayetçi olmalıdır. Plakanın çalınması oldukça önemli bir konudur, plaka sahibinin adına pek çok suç işlenebilir ve bu durumun ortadan kaldırılması adına plakası çalınan kişiler derhal en yakın karakola giderek şikayetçi olmalıdır. Şikayetinden sonra polis memurları da gereken yerlere yönlendirecektir.

Bir plaka kaybolduysa veya aynı plaka çalındı ise bu durumda kişilerin tekrar aynı plakayı alması mümkün değildir. Bunun yerine plakanın kaybolduğunu veya çalındığını belgeledikten sonra aracın bir kimliği olması ve kaybolmaması adına bir plaka daha almalıdır. Güvenlik ve benzeri sebeplerden dolayı kişiler araçlarına ait eski plakayı alamazlar ancak emniyet tarafından tescil plaka numaralarından bir adet boşta ve sırada olan verilecektir. Bu plaka kişinin yeni plaka almasına göre geçici olabilir fakat değiştirmek istemediği durumlarda tescil plakayı kullanabilir. Değişen yönetmeliğe göre çalınan ya da kaybolan aracın plakasının alınması mümkün değildir.

 

Araç plakası kaybolduğunda ne yapılmalı? ile ilgili etiketler Araç Otomobil plaka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.