Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek?

Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ‘Dünya Geliştiriciler Konferansı 2022 (WWDC 2022)' etkinliğinde watchOS 9 güncellemesini tanıttı. Yapılan haberlerin ardından watchOS 9 özellikleri büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 hangi saatlere gelecek? Ayrıntılar haberimizde...

Apple, watchOS 9 ile birlikte 'Watch Series 3' akıllı saatlere desteğini kesecek. Yeni işletim sistemi sürümü, Watch Series 4 ve daha yeni nesil akıllı saatlere gelecek.

YÜKSEK PERFORMANS ANALİZİ

Yüksek performanslı sporculardan ilham alınarak geliştirildiği ifade edilen watchOS 9, gelişmiş ölçümler ve antrenman deneyimlerini de beraberinde getirecek. Yaralanmaları da önlemeyi hedefleyen yeni işletim sistemi sürümü, spor yaparken performans analizi de yapılmasına olanak tanıyacak. Yeni sürüm sayesinde Apple Watch'lar, kullanıcıların ne kadar yukarı ve aşağı hareket ettiğini ölçebilecek. Adım uzunluğu ve yerle temas süresi gibi metrikleri de göz önünde bulunduran watchOS 9, bu verilere göre yeni antrenman yöntemleri önerecek.

Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek?

HEART RATE ZONE VE DÜZENSİZ KALP RİTMİ TESPİTİ

Yeni 'Heart Rate Zone' isimli antrenman seçeneği, kullanıcıların spor yaparken mesafe ve zaman aralıklarıyla birlikte hız ve dayanıklılık gibi diğer önemli noktalara da odaklanmasını mümkün kılacak. Bu sayede watchOS 9, tempo ve kalp atış hızı gibi ölçümleri düzenli olarak yaparken aynı anda o an yapılan eyleme göre farklı veriler de tutacak. Böylece kullanıcılar, yoğun tempoda spor yaparken elde edilen verilerle daha sakin bir antrenman yaptıklarında elde ettikleri verileri karşılaştırabilecek.

Yeni işletim sistemi güncellemesiyle birlikte Apple Watch, düzensiz kalp ritmini de tespit ederek kullanıcılara bildirebilecek. Şirketin akıllı saatlerinin kalp ritim monitörü, artık atriyal fibrilasyon belirtileri olan kişileri uyaracak. Bu kişiler, atriyal fibrilasyonda geçirdikleri süreç hakkında haftalık olarak uyarı alacak.

Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek? - Resim : 2

SLEEP STAGES

watchOS 9 ile birlikte Apple Watch'lara gelecek olan Sleep Stages uygulaması, kullancıların REM, çekirdek veya derin uyku aşamalarında olup olmadığını tespit edebilecek. Böylece kullanıcılar, hangi saat aralığında hangi uyku halinde olduklarını takip edebilecek.

Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek? - Resim : 3

İLAÇ TAKİBİ

Yeni 'Medications' uygulaması ise Apple Watch'ların ilaç takibi yapabilmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar, artık hangi ilacı ne zaman almaları gerektiğini hatırlatan bildirimler alacak. İlaçları uygulamaya tanıtmak için ilaç etiketi de taratılabilecek. 'Medications' uygulaması, hem iPhone hem de Apple Watch üzerinden kontrol edilebilecek.

Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek? - Resim : 4

YENİLENMİŞ SAAT YÜZLERİ

Diğer taraftawatchOS 9, "yenilenmiş" saat yüzlerini de beraberinde getirdi. Çin, İslam ve İbranice gibi birçok kültürde kullanılan miladi takvim ile ay takvimi arasındaki ilişkiyi anlatan Ay; Apple Watch'a özgü ve sanatçı Joi Fulton ile birlikte oluşturulan dinamik bir sanat eseri olan Playtime; Digital Crown döndürüldükçe stilin değiştiği klasik, yazıya dayalı bir saat kadranı olan Metropolitan; ve tamamen yeniden düzenlenmiş ve yeni bir yıldız haritası ve mevcut bulut verilerini içeren orijinal bir yüz olan Astronomi.

Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek? - Resim : 5

 

 

Apple watchOS 9 özellikleri neler? WatchOS 9 güncellemesi hangi saatlere gelecek? ile ilgili etiketler apple watch watchOS 9
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.