Apple Netflix 'i satın alacak mı?

Apple Netflix'i satın mı alacak? Teknoloji devi Apple ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Apple, 2018 yılının sonuna kadar en az 10 orjinal içerik üretme hedefine ulaşmak için 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Citi analistleri Jim Suva ve Asyia Merchant, ABD Başkanı Donald Trump'ın kurumlar vergisindeki son indirimden yararlanarak kendi video abonelik hizmetini başlatmak yerine Apple'ın muhtemelen 2018'de Netflix'i satın alabileceğini iddia ediyor. Peki, Netflix'i satın alacak mı? Hangi dizileri var? Detaylar haberimizde...

Apple, Netflix'i satın alacak mı? Yüksek vergilendirme oranlarından daha az zarar görmek için Apple, 250 milyar dolar civarındaki nakit parasını ABD dışındaki denizaşırı ülkelerde tutuyor. Donald Trump tarafından çıkartılan yeni yasa uyarınca bir defaya mahsus %10 oranında geri dönüş vergisi ödeyerek ülkeye sokabilirler. Bu parayla da Citi analistleri, Apple için yapılacak en doğru hareketin Netflix'i almak olduğunu söylüyor. Kasasında 250 milyar dolara yakın nakit rezervi bulunduğu tahmin edilen Apple, Netflix’i satın almak için girişimlerine başladı. Söz konusu iddianın sahibi Citi analistleri Jim Suva ve Asyia Merchant. Peki, Netflix'i satın alacak mı? Hangi dizileri var? Detaylar haberimizde...

1_-Yl16t7mr6dE9hKU-w4LGg

CİTİ ANALİSTLERİNDEN FLAŞ İDDİA

Apple’ın bu yılın henüz başında dizi dünyasının en çok sevilen platformlarından Netflix’i satın alacağı dedikodusu konuşulmaya başladı. Şirkete yakın bazı otoriitelere göre Apple, Netflix’i satın almak için çalışmalarını hızlandırmış.

Kasasında 250 milyar dolara yakın nakit rezervi bulunduğu tahmin edilen Apple, Netflix’i satın almak için girişimlerine başladı. Söz konusu iddianın sahibi Citi analistleri Jim Suva ve Asyia Merchant. Bu ikili ABD Başkanı Trump’ın kurumlar vergisindeki son indirimden yararlanarak kendi video abonelik hizmetini başlatmak yerine Apple’ın muhtemelen 2018’de Netflix’i satın alabileceğini iddia etti.

Apple, 2018 yılının sonuna kadar en az 10 orjinal içerik üretme hedefine ulaşmak için 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Ayrıca Apple kuracağı ekibi güçlendirmek için, agresif bir şekilde diğer medya şirketlerinin üst düzey yöneticilerine teklifler sunuyor. Üretilecek orjinal içeriklerden birisi Outlander'ın senaristi Ronald D. Moore'un katkılarıyla çekilecek bir bilim kurgu dizisi olacak.

Yüksek vergilendirme oranlarından daha az zarar görmek için Apple, 250 milyar dolar civarındaki nakit parasını ABD dışındaki denizaşırı ülkelerde tutuyor. Donald Trump tarafından çıkartılan yeni yasa uyarınca bir defaya mahsus %10 oranında geri dönüş vergisi ödeyerek ülkeye sokabilirler. Bu parayla da Citi analistleri, Apple için yapılacak en doğru hareketin Netflix’i almak olduğunu söylüyor.

SDFGHJ

NETFLİX ÜCRETİ NE KADAR?

Netflix ücret konusunda kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Netflix üyeliği gerçekleştirdiğinizde ilk ay ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Eğer sonrasında kullanmak istemiyorsanız, Netflix üyelik iptali için günün 24 saati hiçbir taahhüt, sözleşme ya da iptal ücreti olmadan üyeliğinizi iptal etmeniz mümkün. Eğer Netflix platformu hoşunuza giderse de hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Üyeliğiniz siz iptal edene kadar devam edecektir.

Netflix üyelik sırasında kullanıcılarına Basic, Standart ve Premium olmak üzere üç farklı yayın planı sunuluyor. Bu üç ayrı plandan birini seçen kullanıcılar diledikleri dizi, film ve programları izleme imkanına sahip oluyorlar.

Peki ya Netflix kullanım planlarının farkları nelerdir?

Netflix Basic Paket: Aynı anda sadece tek bir cihazın yayın izlemesine imkan veriyor. İçerikte standart çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 15.99 TL.

Netflix Standart Paket: Aynı anda iki cihazdan yayın izleme olanağı mevcut. Ayrıca içeriklerde HD yayın (720p) çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 27.99 TL.

Netflix Premium Paket: Aynı anda 4 cihaza kadar yayın izleme imkanı var. İçeriklerde HD ve Ultra HD (1080 / 4K) çözünürlük sağlıyor. Aylık ücreti ise sadece 39.99 TL.

NETFLİX'TE NELER VAR?

Kullanım Kolaylığı ve Yasallık: Netflix en iyi görüntü kalitesiyle birlikte reklamsız ve sınırsız bir şekilde istediğiniz dizi, film ya da programları izlemenizi sağlıyor. Bunun yanında yasal olmayan sitelerde olduğu gibi herhangi bir virüs tehlikesi yaşamanız söz konusu bile değil. Kullanımı oldukça kolay bu platformda, film ya da dizinizi dilediğiniz zaman izleyebilir, isterseniz durdurup farklı bir cihazdan izlemeye de devam edebilmeniz mümkün.

Her Tür Cihaz Üzerinden Ulaşım: Netflix platformuna sadece bilgisayar, iPad ya da akıllı telefon üzerinden değil; uyumlu akıllı telefonlarınız sayesinde Netflix uygulaması üzerinden de rahatlıkla televizyonda da izleyebilirsiniz.
Size Özel Deneyimler: Netflix'in gelişmiş yapay zekası sayesinde size uygun sevebileceğiniz yeni bir dizi ya da film bulmak artık zor değil. Netflix; kullanıcılarının geçmiş verilerini inceleyerek, kişiye özel içerik önerilerinde bulunuyor.

Ekonomik Seçenekler: Tüm içerikler aylık 15.99 TL'den başlayan abonelik seçenekleri ile size sunuluyor. Üstelik ilk ay ücretsiz. Ve devam etmek istemezseniz hiçbir ekstra ücret ödemeden üyeliğinizi iptal etmeniz de mümkün.

Apple Netflix 'i satın alacak mı? ile ilgili etiketler Apple Netflix satın alacak dizileri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.