Antalya piyazı nasıl yapılır? Piyazın en güzel hali Antalya piyazı tarifi ve malzemeleri...

Antalya piyazı nasıl yapılır, yaz döneminin belki de en çok merak edilen sorusudur. Ünün sınırları aşan bu lezzetli piyaz tarifi için de internet ve sosyal medyada araştırmalar yapılıyor. Biz de Antalya piyazı nasıl yapılır, piyazın en güzel hali Antalya piyazının tarifi ve malzemelerini sizler için araştırdık.

Antalya piyazı nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde. Tahinli olarak da yapılan ve bu sayede ünü sınırları aşan Antalya piyazının tarifi ve malzemeleri konusunda vatandaşların meraklı araştırması da sürüyor. Antalya usulü tahinli piyaz, yaz döneminin en çok tüketilen piyazlarındandır. Piyaz nasıl yapılır, İşte Antayal piyazı tarifi...

ANTALYA PİYAZI NASIL YAPILIR?

Yaklaşık yüzyıldır Antalya ve yöresinde tüketilen ve yabancı misafirlerin tadına bakmadan gitmediği Antalya Piyazı'nın ünü sınırları aşmıştır. Tarator soslu bir fasulye yemeği olan Antalya piyazı, bu haliyle diğer piyazlardan ayrılır.

Antalya hakkında yazılmış eserlerde eskiden kullanılan Çandır fasulyesinin yemeğe özellik kattığı belirtilmektedir. Günümüzde ise Çandır fasulyesi üretiminin çok kısıtlı olması nedeniyle, bu fasulyenin özelliklerini taşıyan, küçük taneli, mat, damarlı Sıra tipi kuru fasulye kullanılmaktadır. Böylelikle kuru fasulye pişme esnasında dağılmamaktadır. Piyaz, ayırt edici ana lezzetini küçük taneli fasulyesinden ve kuru fasulye üzerine bolca dökülen tarator sosundan almaktadır.

Antalya usulü piyaz, Türk Patent Enstitüsü tarafından 2017 yılında tescil edilen Mahreç işareti ile coğrafi işaretli ürünler arasındaki yerini almıştır.

Antalya piyazı nasıl yapılır? Piyazın en güzel hali Antalya piyazı tarifi ve malzemeleri... ile ilgili etiketler Yemekteyiz antalya piyazı nasıl yapılır tahinli antalya piyazı tarifi antalya piyazı en pratik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.