Anneler Günü ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

Anneler Günü ne zaman? Çocuklar için annelerin yeri her zaman ayrıdır. Anneye duyulan sevgiyi ve minneti tek bir güne sığdırmak imkansız olsa da, Anneler Günü oldukça büyük bir heyecanla bekleniyor. Şimdiden annelerine sürprizler hazırlamaya başlayanlar ise internette Anneler Günü ne zaman, Mayısın kaçında, hangi güne denk geliyor sorularına yanıt aramaya başladı. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Anneler Günü ne zaman? İşte detaylar...

Anneler Günü ne zaman? Dünyada farklı zamanlarda kutlanan Anneler Günü bizim ülkemizde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Annelerine sürpriz yapmak isteyenler ise internette Anneler Günü ne zaman, Mayısın kaçında, Anneler Günü hangi gün gibi sorulara yanıt arıyor. Konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. Peki Anneler Günü ne zaman? İşte detaylar...

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Sevgi ve şefkatlerini üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz için her yıl Anneler Günü kutlanır. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü 2019 yılında 12 Mayıs Pazar gününe denk geliyor..

ANNELER GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

1864'te doğan Jarvis, 13 çocuk doğuran bir annenin 10'uncu çocuğuydu. Ama ne yazık ki kardeşlerinden birçoğu ölmüştü. Hayatta kalan 4 çocuktan biri Anna'ydı. Annesi Ann Maria Reeves Jarvis, Batı Virginia'lı savaş karşıt bir aktivist ve öğretmendi. Sağlık koşullarını iyileştirmek için kendini askerlerin hayatına adamıştı. Amerikan İç Savaşı'ndan sonra anneler için 'Arkadaşlık Günü' adı altında bir gün bulmuş ve bu günün barış, huzur ve seferberlik için mühim olduğunu söylemişti. Anna'nın, annesi vefat ettikten sonra bu günden esinlenerek 'Anneler Günü'nü ilan ettiği söylenir.

Anneler Günü ne zaman? Hangi güne denk geliyor? ile ilgili etiketler Mayıs 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.