Anneler Günü ne zaman? En güzel Annler Günü sözleri

Anneler gününe kısa bir süre kala genç yaşlı herkes annesine alacağı hediyeyi, atacağı mesajı aramaya başladı. Bu özel günü annesinden geçirenler annesine Anneler Günü atacağı özel mesajlar arıyorlar. Peki bu yıl Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte annelere atılacak en güzel Anneler Günü mesajları...

Anneler Günü ne zaman? Dünyanın her yerine kendine özgü kutlama şekli olan Anneler Günü geldi çattı. Herkes annesine alacağı güzel bir hediye ararken annesinden uzakta olanlar annesine atacağı güzel bir mesaj arıyor. Peki bu yıl Anneler Günü ne zaman kutlanacak? İşte annelere atılacak en güzel Anneler Günü mesajları...

Anneler Günü ne zaman? En güzel Annler Günü sözleri


ANNLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye’de mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Yani bu yılki Anneler Günü 13 Mayıs'a tarihine denk geliyor.

 Anneler Günü ne zaman? En güzel Annler Günü sözleri - Resim : 2

ANNLER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Anneler Günü ne zaman? En güzel Annler Günü sözleri - Resim : 3

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

Anneler Günü ne zaman? En güzel Annler Günü sözleri - Resim : 4

EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ SÖZLERİ

Evlatları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelerimiz için ilan edilen Anneler Günü'nde hediyelerin yanı sıra bu özel ve anlamlı günün anlamını içeren sözler araştırılıyor. İşte en güzel Anneler Günü sözleri!

Ana başa taçtır, her bir derde ilaçtır, evlat padişah da olsa, yine ANAYA MUHTAÇTIR.

Anneler günün kutlu olsun anneciğim...ellerinden öpüyorum.

Bana her şeyi öğreten ilk öğretmenim, benim için canını bile esirgemeyen biricik anneciğim. Anneler gününü kutluyor ellerinden doya doya öpüyorum.

Bir günümde değil her günümdesin. Her gün her saniye benimlesin. Her zaman bana destek oldun. Sen benim için çok özelsin. Anneler günün kutlu olsun.

Bu dünyadaki en güvenli sığınağım senin kucağın. Benim annem olman bu dünyadaki en büyük şansım. Seni seviyorum annem..

Her zaman senin karşında masum ve sevgine muhtaç bir çocuk ruhuyla dururum. Çünkü sen benim annemsin. Beni benden çok tanıyansın, bilensin. Bana sarıldığın zaman tüm dertlerimi yok edensin. Anneler günün kutlu olsun ey aziz kadın, annem!.

Sen gülersen, Çağlayanım. Sen ağlarsan, Ağlayanım. Sana gönül bağlayanım. Melek annem, güzel annem. Anneler günün kutlu olsun!


Mesafeler uzak olsa da yüreğim hep seninle canım annem... Anneler günün kutlu olsun!

 

Anneler Günü ne zaman? En güzel Annler Günü sözleri ile ilgili etiketler Anneler Günü anneler günü ne zaman en güzel anneler günü mesajları anne sözleri
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.