Anne ve anneannesini ‘corona’dan kaybeden çocuktan babasına: Sıra kimde, sende mi, bende mi?

Galler’in başkenti Cardiff’te yaşayan yedi yaşındaki bir çocuk dört gün arayla anneannesini ve annesini kaybetti. Babasına yönelttiği soru, salgın sürecinin küçücük bir çocuğa ne kadar ağır geldiğini, içine korku saldığını gözler önüne serdi: Baba, sıra kimde; sende mi, bende mi?

Covid-19, geçen yıl aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığından beri dünyada 239 bin 653 can aldı. Aynı gün ölen ikizler, üç-dört gün arayla hayatını kaybeden karı-kocalar, anne-baba ve çocuğun yaşamını yitirmesiyle ‘yok olan’ aileler veriler içinde birer rakam. Ancak geride kalanlar için hayatları boyunca kanayacak derin bir yara! Kaybetmenin acısının üstesinden gelmek zor. Yakınıyla vedalaşamamak, cenaze töreni bile düzenleyememek, birden fazla yakınını kısa süre içinde kaybetmek daha da zor.

Kayıpların üzütüsünün yanı sıra kaç yaşında olursa olsun çoğu insanda, “Bana da veya yakınıma bulaşır mı” kaygısı da var. Galli ilkokul öğrencisi Evan Cadby’nin babasına yönelttiği soruda da bu kaygı var. Yakınını, hatta üst üste iki yakınını kaybetmenin, etrafta sürekli ‘öldüren ve kolay bulaşan bir virüsten’ bahsedilmesinin bir çocuğun psikolojisini nasıl etkilediğini gösteriyor.

Evan Cadby’nin babası Chris Cadby, kayınvalidesi 84 yaşındaki Joan’u 12 Nisan’da kaybetti. Ondan dört gün sonra da 49 yaşındaki kızı Julianne, yani Cadby’nin eşi Covid-19’a yenik düştü.

Sky News’a konuşan Cadby, yıkıldığını ancak oğlunun yaşadığı travma karşısında güçlü olmaya çalıştığını anlatarak şunları söyledi: “Ona yaşananları anlatırken çok zorlandım. Sadeece dört gün önce anneannesinin öldüğünü söylemiştim. Bu kez çok daha zor bir görevim vardı. Çok sevdiği annesinin de gittiğini anlatacaktım. Zaten annesini hastaneye gittiğinden beri yani bir haftadır görmüyordu. Ve, söylediğimde bana bundan sonra sıranın bende mi onda mı olduğunu sordu. Yanıt vermekte zorlandım.”

Kendisinin de virüsü kaptığını ancak iyileştiğini, o hastanedeyken Evan’ın dayısıyla kaldığını belirten Chris Cadby, “Evan’ın da testi pozitif çıktı aslında ama belirti göstermedi ve evde takip edildi. Durumu iyi” dedi Cadby, oğluna ikisinin bundan sonra hiç ayrılmayacaklarına dair söz verdiğini anlattı.

Galler’de, Covid-19 nedeniyle 925 kişi hayatını kaybetti.

Anne ve anneannesini ‘corona’dan kaybeden çocuktan babasına: Sıra kimde, sende mi, bende mi? ile ilgili etiketler Galler
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.