Gazze'de ateşkes müzakereleri bugün tamamlanacak! "Mısır her türlü senaryoya hazır"

Gazze'de ateşkes ve esir takası için heyetler, Mısır’ın başkenti Kahire'de yeniden bir araya geldi. Müzakerelerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Gazze'de ateşkes ve rehine takası için Hamas, bir kez daha Mısır'ın başkenti Kahire'de arabulucu ülkeler eşliğinde bir araya geldi.

Görüşmeler sonunda Hamas, arabulucu ülkelerin ateşkes önerisini kabul etti ve bu durumun Gazze'de büyük bir sevinçle karşılandı.

Bu gelişmelerin ardından İsrail ise ateşkes kararına Gazze'deki Refah kentinin doğusunu havadan ve karadan bombalayarak yanıt verdi.

HEYETLET KAHİRE'DE YENİDEN BİR ARAYA GELDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından heyetler, Mısır’ın başkenti Kahire'de yeniden bir araya geldi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Halil El Hayya başkanlığındaki müzakere heyetinin kısa bir süre önce Katar’ın başkenti Doha'dan Mısır’ın başkenti Kahire'ye geldiği belirtildi.

"MISIR HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIR"

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Gazze'de ateşkes ve esir takası için heyetler arasında sürdürülen müzakerelerin ise bugün tamamlanacağı öğrenildi.

Mısır medyasına konuşan ve ismini açıklamayan üst düzey bir yetkili, İsrail'e Refah'ta gerilimi tırmandırmanın tehlikeli olduğunu bildirdiklerini dile getirdi ve Mısır'ın her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtti.

 

Gazze'de ateşkes müzakereleri bugün tamamlanacak! "Mısır her türlü senaryoya hazır" ile ilgili etiketler İsrail Gazze Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.