Ankara'yı karıştıran iddia: Zekai Aksakallı ve 10 komutan istifa mı etti?

Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarda Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2. Kolordu Komutanlığı'na atanması dikkati çekmişti. Aksakallı'nın istifa kararı verdiği, ancak bu kararından vazgeçirildiği iddia edildi. SuperHaber yazarı Mete Yarar, Zekai Aksakallı'nın Gelibolu'daki görevine başlamaya karar verdiğini duyurdu.

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde etkin rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Korgeneral Zekai Aksakallı’nın 2. Kolordu Komutanlığı’na atanması bomba etkisi yarattı. Bu atamadan sonra TSK kulislerinde çeşitli iddialar konuşulurken Aksakallı’nın istifa dilekçesini hazırladığı ve bu hafta içinde emekliliğini isteyeceği ileri sürüldü.

Aksakallı ile birlikte Tunceli ve Lüleburgaz’daki piyade ve komando tugayları komutanları dahil 10 kadar generalin de istifa dilekçesi hazırladığı konuşuluyor.

aksakallA4

KULİSLERDEKİ 3 İDDİA

Aksakallı’nın atamasıyla ilgili siyasi ve askeri kulislerde öne çıkan üç iddia şöyle:

1- ÇOK POPÜLER OLDU: Fırat Kalkanı harekâtında ön plana çıkması ve uyarılara rağmen aşırı medyatik olmasından Genelkurmay Karargâhı rahatsızlık duydu. Bu nedenle Aksakallı’nın görev yerinin değiştirilmesine Karargâh karşı çıkmadı.

2- KARARGAHTA YOKTU: Zekai Aksakallı, 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir’e verdiği emirle, Özel Kuvvetler’in FETÖ’cülerin eline geçmesini önlese de, o gece karargâhta olmamasından sivil irade rahatsızlık duydu.

3- GENÇ BİRİ İSTENDİ: Hükümet, görev yaşamının önemli bir kesimini Özel Kuvvetler’de geçiren ve ÖKK olarak 4 yılı geride bırakan Zekai Aksakallı’nın yerine genç bir komutanla kuvvetin gençleştirilmesini istedi.

İKNA EDİLEBİLDİ Mİ?

Kulislerde ayrıca Aksakallı’nın, yakın çalışma arkadaşları tarafından TSK’da kalması için ikna edilmeye çalışıldığı ve ‘şimdilik’ ayrılmayacağı da öne sürüldü. Buna göre yakın çevresi Aksakallı’ya terör örgütlerinin hedefinde olması nedeniyle TSK içinde kalmayı önerdi.

METE YARAR: "ZEKAİ AKSAKALLI YENİ GÖREVİNE BAŞLAYACAK"

SuperHaber yazarı Mete Yarar ise iddiaların ardından son durumu Twitter hesabından paylaştı. Yarar, "Özel kuvvetler komutanı korgeneral Zekai Aksakallı yeni atama yeri olan 2. Kolordu komutanlığı görevine başlayacak ( son durum)." yazdı.

yarar-aksakallA

ZEKAİ AKSAKALLI'NIN YERİNE KİM GELDİ?

Genelkurmay Başkanı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı’na (ÖKK) yeniden tuğgeneral rütbesinde bir komutan getirildi. 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı, Özel Kuvvetler Komutanı olarak atandı. Bu atamayla ÖKK’da rütbe ‘kor’luktan ‘tuğ’luğa inmiş oldu.

Ankara'yı karıştıran iddia: Zekai Aksakallı ve 10 komutan istifa mı etti? ile ilgili etiketler istifa zekai aksakallı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.