Ankara 7 Mart Pazar günü yasak var mı? Ankara'da 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

Ankara’da 7 Mart Pazar günü yasak var mı sorusunun cevabı gündemde. Koronavirüs tedbirleri kapsamında orta risk grubunda yer alan iller arasında yer alan Ankara’da hafta sonu 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı kalktı mı sorusuna vatandaşlar cevap aramakta.

Kabine Toplantısı’nın hemen ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme sürecinden bahsetti. Buna göre; İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderildi. Peki, Ankara’da hafta sonu 6-7 Mart sokağa çıkma yasakları kaldırıldı mı?

ANKARA’DA HAFTA SONU 6-7 MART SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI MI?

Orta risk grubunda yer alan iller arasında olan Ankara’da hafta sonunda sokağa çıkma yasağı hem Cumartesi hem de Pazar günü kaldırıldı. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonunun devam edeceği kaydedildi.

Okul öncesi, ilkokul ortaokul ve liseler açık.

Yeme-içme yerleri, kafe ve çay bahçesi gibi işyerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. Bu işletmelerde HES kodu zorunlu.

Halı saha, yüzme havuzu tesisleri 09.00-19.00 saatleri arasında açık.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Nikah ve düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

* Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

* Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

 

Ankara 7 Mart Pazar günü yasak var mı? Ankara'da 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı kalktı mı? ile ilgili etiketler Ankara yasak sokağa çıkma yasağı hafta sonu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.