Android System Webview neden güncellenmiyor? Android uygulamalar çöktü mü?

Sadece Türkiye’de değil birçok ülkede Android işletim sistemine sahip telefonlarda uygulamaların çöktüğü iddiaları yer aldı. Çökmenin Android System Webview adlı uygulamadan kaynaklandığı kısa sürede anlaşıldı. Peki, Android uygulamalar çöktü mü?

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda Android System Webview adlı uygulamadan dolayı çökme yaşandığı kaydedildi. Dünya çapında Android telefon kullanan birçok kişi geceden bu yana yaşanan sorunlardan dolayı merak içerisinde kendilerine açıklama yapılması istendi.

Telefonlar birçok uygulama için ‘Sürekli olarak duruyor’ hatası verdiği gözlemlendi. Bu hata bazı telefonlarda, açık olmayan uygulamalar için bile ekrana gelirken sorunun daha çok Samsung marka telefonlarda ve son alınan güncelleme sonrasında yaşandığı belirtildi.

Sorunun kısa zamanda Android System Webview uygulamasından kaynaklandığı belirlendi.

Android System Webview nedir, neden güncellenmiyor?

Android System Webview, Android telefonların içinde gelen ve uygulamaların internet içeriğini gösterebilmek için kullandığı bir sistemdir. Bu bileşen, cihazınızda önceden yüklenmiştir ve en son güvenlik güncellemelerinin ve diğer hata düzeltmelerinin bulunduğundan emin olmak için güncel tutulmalıdır.

Android System Webview neden güncellenmiyor? Android uygulamalar çöktü mü?

İnternet içeriğinin uygulamada görünmesini sağlayan arayüz Android System Webview'dan kaynaklanan hatayı iki şekilde çözebilirsiniz:

• Birincisi uygulamayı telefondan kaldırmak. Ancak bazı telefonlarda bu seçeneğin bulunmadığı gelen şikayetler arasında. Ayrıca daha sonra yeniden uygulamayı indirmeniz gerekecek.

İkinci seçenek ise uygulamayı geçici olarak durdurmak. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Ayarlardan, Uygulamalar bölümüne gidin.

• Android System Webview'ı bulup açın.

• Sol altta Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçeneneği göremiyorsanız sağ üstteki üç noktaya tıklayıp güncellemeleri kaldır seçeneğini de kullanabilirsiniz.

• Uygulamayı devre dışı bırakın.

 

 

Android System Webview neden güncellenmiyor? Android uygulamalar çöktü mü? ile ilgili etiketler Android Android System Webview uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.