Nikola Kalinic bitime 10 saniye kala 2 serbest atış kaçırdı, maç Anadolu Efes'e gitti

THY Euroleague'in son şampiyonu Anadolu Efes, 17. haftada Belgrad ekibi Kızıl Yıldız'ı ağırladı. Lacivert-Beyazlılar rahat kazanmaları beklenen maçta az kalsın kaza yapıyordu... Bitime 10 saniye kala eski Fenerli Kalinic iki serbest atış kaçırınca maç Efes'e gitti. Çift maç haftasında fire vermeyen Ergin Ataman'ın takımı galibiyet serisini 3 maça, galibiyet sayısını ise 9'a yükseltti.

Anadolu Efes, THY Euroleague'in 17. haftasında Kızıl Yıldız'ı ağırladı... Lacivert-Beyazlılar, Sinan Erdem'de rakibini 84-83 mağlup ederek seriyi 3 maça, galibiyet sayısını ise 9'a çıkardı

Çift maç haftasında Saski Baskonio ve Maccabi Tel-Aviv (d) galibiyetleriyle moral bulan Efes, bu maçın da mutlak favorisi konumundaydı ancak beklendiği gibi olmadı.

Son çeyreğin büyük bölümünde hücumda istediği oyunu sergileyemeyen Efes karşısında Lazarevic ve Kalinic ile sayı üreten Kızılyıldız mts, son iki dakikaya 81-74 önde girdi.

Daha sonra Micic ile 6-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes bitime 38 saniye kala farkı 1 sayıya (80-81) indirdi. Kızılyıldız mts, Kalinic'in basketiyle bitime 15 saniye kala farkı 3 sayıya (80-83) çıkarırken, Anadolu Efes rakibine Micic ile karşılık verdi ve bitime 11 saniye kala tekrar farkı 1 sayıya (82-83) düşürdü.

KALİNİC TAKIMINI YAKTI

Maçta bitime 10 saniye kala Kalinic kullandığı iki serbest atışı da kaçırırken, Anadolu Efes'in hücumunda Micic bitime bir saniye kala kendisine yapılan faul sonrası kullandığı iki atışta da isabet sağladı ve takımını 84-83 öne geçirdi. Lacivert-beyazlı takım, Micic'in son bölümde oldukça etkili bir performans sergilediği maçtan 84-83 galip ayrıldı.

Son 4 maçının 3'ünü kazanan Sırp ekibinin ise THY Euroleague'de 7 galibiyeti bulunuyor.

ERGİN ATAMAN'DAN RİBAUND UYARISI

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman'ın maç öncesi görüşleri şöyle:

“Kızılyıldız mts çok iyi savunma yapan ve oyundan hiç kopmayan bir takım. Hücumda Nikola Kalinic’in skor ve asistleri en büyük silahları. Ribaundlara hakim olmak bizim için çok önemli. Zor bir maç olacak. Gideceğin yoldan eminsen, o zaman zorlukları aşacak mücadeleyi vermeye hazır olmalısın.”

“Kazanmaya ihtiyacımız olan bir maça çıkacağız. Galibiyet oranımızı bu sezon ilk kez yüzde 50'nin üzerine çıkarabiliriz. Ama rakibimizin de sadece bir galibiyet arkamızda olduğunu unutmamalıyız. Şu an play-offlarda yer almak için savaşıyoruz, bu yüzden bu maçı kazanmak, sezonun ikinci yarısına girerken hedefimize yaklaşmak için bize yardımcı olacak.”

Nikola Kalinic bitime 10 saniye kala 2 serbest atış kaçırdı, maç Anadolu Efes'e gitti ile ilgili etiketler Anadolu Efes Ergin Ataman THY Euroleague Kızıl Yıldız nikola kalinic
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.