Anadolu Efes Euroleague şampiyonu oldu mu? THY Euroleague finalini kim kazandı?

Anadolu Efes Euroleague şampiyonu oldu mu sorusunun cevabı belli oldu. Final Four'da CSKA Moksova'yı deviren Anadolu Efes, finalde Barcelona'yı devirerek tarihinde ilk kez şampiyonluğu elde etti.

THY Euroleague’de temsilcimiz Anadolu Efes finalinde İspanyolların güçlü takımlarından Barcelona karşısında şampiyonluk maçına çıktı. Final Four’da Rusya’nın CSKA Moskova takımını 89-86 devirerek finalde Barcelona’nın rakibi olan Anadolu Efes ilk şampiyonluğunu elde etti.

THY Euroleague’de 4. kez Final Four oynayan Anadolu Efes, 2. kez de final için sahaya çıkmış olacak. 1999-2000'de FIBA Avrupa Ligi ve 2000-2001'de Suprolig'de Dörtlü Final oynama başarısı gösteren Anadolu Efes, bu iki organizasyonda da final göremeyerek ancak 3. olabilmişti.

THY Euroleague’de daha önce 2018-2019 sezonunda finale kalan Anadolu Efes, Rus ekibi CSKA Moskova'ya yenilerek 2. olabilmişti.

Anadolu Efes Şampiyon

30 Mayıs Pazar akşamında Lanxess Arena'da oynanacak ve saat 21.30’da başlayacak olan Anadolu Efes Barcelona maçı Bein Sports 3 ve Bein Sports Haber kanalından şifresiz olarak canlı yayınlandı.

Barcelona: 81 - Anadolu Efes: 86

 Anadolu Efes, THY Euroleague şampiyonu oldu.

Anadolu Efes Euroleague şampiyonu oldu mu? THY Euroleague finalini kim kazandı?

1996 senesinde Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını başantrenör Aydın Örs ile elde eden Anadolu Efes, 1996'da Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü lacivert beyazlılar bu kez Avrupa’nın en büyük kupasını kazanabilmek için parkede yer alacak.

Anadolu Efes’in bu kupayı kazanması halinde Fenerbahçe'nin ardından Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı olarak tarihteki yerini almış olacak.

Avrupa'da 4. kupasını kazanmayı hedefleyen Ataman, İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2002'de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012'de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016'da ULEB Avrupa Kupası'nı elde etmişti.

Anadolu Efes'in finaldeki rakibi Barcelona, Avrupa Ligi'nde daha önce iki kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. İspanyol ekibi, organizasyonda 2002-2003 ve 2009-2010 sezonlarında şampiyonluğa ulaştı.

Yer: Lanxess Arena
Tarih: 30 Mayıs 2021 Pazar
Saat: 21.30
Yayın: Bein Sports 3 & Bein Sports Haber

Bein Sports Haber Türksat 4A Uydu Frekans Ayarları

Paket : Digiturk
Frekans : 10887
Polarisazyon : V (Dikey)
SR : (30000)
FEC : (5/6)

Anadolu Efes Euroleague şampiyonu oldu mu? THY Euroleague finalini kim kazandı? - Resim : 2

Anadolu Efes Barcelona Maçını Şifresiz Canlı Yayınlayan Kanallar Listesi

Sport Klub: Kuzey Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Slovenya

Setanta Sports: Ukrayna, Ermenistan, Kazakistan, Moldova

MATCH! Igra: Rusya

Orange Sports: Slovakya

Nova Sports: Yunanistan, Güney Kıbrıs

MAX Sport: Bulgaristan

O2TV Sport: Çekya

Silk Universal: Gürcistan

Polsat Sports: Polonya

Kujtesa: Kosova

Dazn: İspanya

Magenta Sport: Almanya

5 Plus: İsrail

Sport TV: Portekiz

RMC Sport: Fransa

TV3 Sport: Litvanya, Estonya, Letonya

ViaPlay: Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka

Bein Sports: Türkiye

Anadolu Efes Euroleague şampiyonu oldu mu? THY Euroleague finalini kim kazandı? ile ilgili etiketler Anadolu Efes Barcelona THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.