Samsung, pandemi sonrası değişen uyku alışkanlıklarını analiz etti, sonuçlara yansıyan veriler şaşırttı

Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana, tüm dünyada insanlar sağlık ve zindeliklerine öncelik vermeye devam ediyor. Pandeminin iş ve sosyal hayattaki etkilerinin ardından, özellikle uykunun sağlık üzerindeki olumlu etkisine ilişkin farkındalık oluşması da dikkat çekiyor. Pandemi ile birlikte değişen yaşam tarzlarının, uyku alışkanlıklarımız üzerinde de önemli bir rol oynadığı görülüyor.

PANDEMİL İLE VİRLİKTE UYKU SÜRELERİ ARTTI, ANCAK UYKU VERİMLİLİĞİ DÜŞTÜ 

Konu uyku olduğunda, daha uzun süre uyumak maalesef daha iyi bir uyku kalitesi anlamına gelmiyor. Uyku süresi, uyumaya çalışırken yatakta geçirilen süreyi de kapsarken, ‘uyku verimliliği’ ile gerçek anlamda uykuda geçirilen zaman kast ediliyor. Pandemi döneminde günlük hayatımızda gerçekleşen değişiklikler, dünyanın her yerinde insanların daha uzun süreler uyumasına sebep oldu. Ancak, Samsung’un elde ettiği verilere göre; uyku süresiyle uyku verimliliği arasında herhangi bir korelasyon olmadığı görülüyor. Aslında tüm ülkelerde, uyku süresi ortalamaları salgın öncesi döneme göre artarken, uyku verimliliğinde genel bir düşüş göze çarpıyor.

ŞOK'tan Anneler Günü'ne özel indirim fırsatları! Meteorolojiden 11 il için kuvvetli yağış ve kar uyarısı! "Dusan Tadic efendi çık da maçta sorumluluk al! Köy takımlarına atma" "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak" Tekin Kartal kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü? "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin"