Mersin'de CHP-DEM ittifakı netleşti: Ortak halk buluşması düzenlendi! Skandal paylaşım ortaya çıktı

CHP-DEM Parti- Yeşil Sol Parti ortak adayı olan Mersin Toroslar adayı Abdurrahman Yıldız için ortak halk buluşması düzenlendi. CHP'nin adayına destek çıkan Yeşil Sol Parti'nin Eş sözcüsü Ahmet Asen buluşmada skandal bir konuşmaya imza atarken, aday Yıldız'ın eski paylaşımları da büyük tepki çekti.

This browser does not support the video element.

Mayıs genel seçimlerinde kapalı kapılar arkasında yapılan CHP-DEM Parti (Kandil) ittifakı netleşti. 

'Kent uzlaşısı' adı altında ittifaka gidilirken başta İstanbul ilçeleri olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde ortak aday çıkartıldı.

MERSİN TOROSLAR'DA CHP-DEM PARTİ ORTAK ADAY ÇIKARDI

Bunlardan biri de Mersin'in Toroslar ilçesi. Toroslar'da CHP,  genel seçimlerde HDP için çalışan Abdurrahman Yıldız'ı aday gösterdi.

ORTAK HALK BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Yıldız'ın kampanyası DEM Parti ve CHP tarafından ortak yürütülüyor. Bu kapsamda ortak bir program düzenlendi.

Programa katılan Kandil uzantısı partilerden biri olan Yeşil Sol Parti'nin Eş sözcüsü Ahmet Asen skandal bir konuşmaya imza attı.

"MERSİN'DE KAZANMAK TÜRKİYE'YE BİR İŞARET FENERİ YAKMAK DEMEK"

Asen konuşmasında, “Abdurrahman Yıldız'ı desteklemek için bir araya geldik. Sadece Yıldız'ı desteklemiyoruz, kendi geleceğimizi çocuklarımızın geleceği için destekliyoruz. Kazanan Abdurrahman Yıldız olmayacak. Mersin'de kazanmak demek Türkiye'ye bir işaret feneri yakmak demektir. 30 sene sonra, Toroslar belediyesini -adını koyarak söyleyelim- faşist bir yönetimden almak kadar önemli olan şey, bu belediyeyi halkın belediyesi yapmaktır" diye konuştu.

CHP-DEM PARTİ ADAYININ SKANDAL PAYLAŞIMLARI

Bunun yanında Yıldız'ın eski sosyal medya paylaşımlarının ortaya çıkması da gündem oldu.

Yıldız'ın kendisine Türk denildiği için üzüntü duyduğu paylaşımı dikkat çekti. Yıldız paylaşımında, "Empati yapıyorum. Bana neler demediler ki. Afedersiniz Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni müslüman diyenleri gördüm" ifadelerini kullanıyor.

FETÖ CEMAATİ ELE Mİ GEÇİRİYOR? CÜBBELİ İLE İLGİLİ 15 TEMMUZ İDDİASI! ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?