Yenikapı

İstanbul Surları'nın kapılarından biridir. Semt Kennedy Caddesi ve Mustafa Kemal Caddesi'nin kesiştiği noktanın etrafında gelişmiştir. Batıda Samatya, doğuda Kumkapı, kuzeyinde ise Aksaray semtlerine komuşudur.

Yenikapı semti Marmara Denizi kıyısında bulunan diğer semtler gibi Rum ve Ermeni vatandaşlarının yoğunlukta bulunduğu bir semtti. 20. yüzyılda gazino, taverna, lunapark ve çay bahçelerinin yoğunlaştığı bir yer haline geldi. İstanbul'un Avrupa yakasına hizmet veren Banliyö trenlerinin bir istasyonu Yenikapı'da bulunmaktadır. Günümüzde Marmara Denizi'ndeki çeşitli noktalara giden deniz otobüsleri ve feribotlar Yenikapı'dan kalkmaktadır.Yenikapı'da Marmaray projesine ait yeraltı istasyonu 2013'ten beri hizmet vermektedir. M2 Hattı ve M1 Hattı Yenikapı'da sonlanmaktadır.

DEM Parti mitinginde skandal görüntü
Yenikapı-Kirazlı metro hattında arıza! Önce metro bozuldu ardından yürüyen merdiven: Vatandaşlar yolda kaldı
Yenikapı Metro İstasyonu'nda intihar! Karagümrüklüler Yenikapı’ya yürüyor! Öcalan flamasıyla mitinge girmeye çalışan şüpheliye gözaltı! Marmaray'da intihar: Kendisini raylara atan vatandaş hayatını kaybetti Marmaray'da üzücü olay! İntihar etmeye kalkıştı... Hayvanseverler, eziyet ve işkenceye karşı Yenikapı'da bir araya geldi! Yenikapı'da İETT otobüsü çok sayıda araca çarptı: Yaralılar var Gülşen konserinde LGBT bayrağı açtı! İzleyiciler arasında kavga çıktı Haluk Levent, Yenikapı sahnesinde rock müzik rüzgârı estirdi! İstanbulluya haftanın ilk iş gününde metro şoku: 2 hat birden arızalandı! Ulaşımda sınıfta kalan İETT'nin etkinliği tepki çekti: Otobüsler, tanınmaz hale geldi Çerkesler Yenikapı'da buluştu! Soykırım ve Sürgünün 158. Yılı Anıldı! Bakan Ersoy duyurdu... İstanbul'da yeni liman yapılacak Demet Akalın'dan Aleyna Tilki'ye Trabzonspor üzerinden olay gönderme: 'Önemli olan don değilmiş' Trabzonspor'un İstanbul'daki şampiyonluk kutlamasında ışık şovu nefes kesti Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları 8 Mayıs'ta Yenikapı'da Bekçi şiddeti kameraya yansıdı Yenikapı’da kilometrelerce taksimetre kuyruğu Yenikapı'dan taştı Kazlıçeşme'ye ulaştı Yenikapı metro istasyonu kapatıldı mı? M2 Yenikapı-Hacıosman seferleri ne zaman başlayacak? Yenikapı metro istasyonu geçici olarak kapatıldı İstanbulluya yakışmayan görüntü Ateş ölçümü yapıldı, maske dağıtıldı Akşam saatlerinde Marmaray'da neden yoğunluk yaşandı? İstanbul'da metro arızası! 'İsraf' dedi şov çıktı! İşte Yenikapı gerçeği Yenikapı'da Büyük Kudüs Mitingi