TRT

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu kısaca TRT, 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve kamu yayıncılığı yapmakla görevli Türkiye'nin ilk, günümüzdeki tek kuruluşu.

Türkiye'de yayın yapan ikinci televizyon kanalıdır. 1952'de yayına başlayan ve sadece İstanbul'da yayın yapan İTÜ TV'nin 1970 yılında kapanmasından sonra TRT, 1990'ların başında ilk özel televizyon ve radyo kanalı yayına başlayana dek Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığı yapan tek kurum olarak hizmet vermiş; ülkede televizyon ve radyo yayıncılığı konusunda ilk örnekleri oluşturmuştur. 1968 ve 1986 yılları arasında Türkiye'de yayın yapan tek televizyon kanalı TRT'nin yayımladığı TRT 1 kanalı olmuş; 1986 yılında TRT 2 yayına girmiştir.

Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama!
Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması finalinde konuştu! TRT'nin en pahalı dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı reytinglerde çakıldı
Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Gönül Dağı dizisinde uzun bir ayrılık sonrası o isim geri geliyor! Süper Lig maçları şifresiz olarak ekranlara gelebilir! Flaş gelişme... Kül Masalı dizisi konusu ne? Kül Masalı dizisi oyuncuları kim? Avrupa kupalarının yeni yayıncısı belli oldu! TRT'den Şampiyonlar Ligi için flaş teklif! Şifresiz mi yayınlanacak? TRT muhabiri Rubai Halit'in ailesinin evi bombalandı! Süper Lig maçları şifresiz yayına mı geçiyor? TRT'den 100. yıl eleştirilerine cevap! TRT Haber’de üst düzey atama Sübhaneke duasıyla dalga geçmişti! Türkiye-Sırbistan voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda? "Kızılelma: Bir Fetih Öyküsü" Dizisi, TRT 1'de İzleme Rekoru Kırdı CHP'li Belediye Başkanı'nın TRT'ye çıkarılması şaşkınlık yarattı! TRT Tabii Adalett dizisinin konusu ne? Kimler oynuyor? TRT Tabii'de hangi diziler var? TRT Tabii dizileri! (Güncel) Kılıçdaroğlu'nun milleti küçümseyen sözlerine TRT'den cevap! Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut hangi partili? Yeni dizi Kendi Düşen Ağlamaz’ın kadrosuna, bomba bir isim katıldı! TRT Tabii ne zaman açılacak? Nereden izlenir? Tabii üyelik ücretli mi? TRT Tabii resmen tanıtıldı! Başlangıçta ücretsiz olacak TRT'nin dijital platformu tanıtıldı: TRT Tabii TRT dijital platformu ismi nedir? Ne zaman açılacak? TRT'nin dijital içerik platformu bugün tanıtılıyor! TRT'nin efsanesi Zülal Balpınar şimdi ne yapıyor? TRT önemli kararını verdi: Gönül Dağı 4. Sezonda devam edecek mi? Osman Gazi’nin rüyasını tabir edip kuruluşu müjdeleyen mutasavvıf kim?